Съоръжението отпада от Общия устройствен план, показва актуализираната екологична оценка

...
Съоръжението отпада от Общия устройствен план, показва актуализираната екологична оценка
Коментари Харесай

Пловдив остава без втори гребен канал

Съоръжението отпада от Общия организационен проект, демонстрира обновената екологична оценка на документа

Втори гребен канал в Пловдив няма да се строи най-малко до 2028 година, когато изтича срокът на настоящия Общ организационен проект (ОУП) на града. Това демонстрира обновената екологична оценка за промените в Общ устройствен план.  

За оборудването се приказва от години. Общината правеше проекти да го строи с финансиране по фонд " Джесика ". За канала  упорстват от спортните клубове. Специалистите настояват, че без подготвително оборудване в Пловдив няма по какъв начин да се организират огромни надпревари по гребане и кану-каяк. Пари за втория канал във времето не се откриха, само че от предходната година в Общината има импортирано капиталово желание от съдружие към предприемача Иван Попов. То планува концесия на цялата Гребна база дружно с хангарите, кулата и заведенията в близост против ангажимент за частна инвестиция в дублиращото оборудване. Попов има поддръжката на сътрудниците си от " Бизнеса за Пловдив " за бъдещата концесия. Процедурата даже бе записана в Годишната стратегия за ръководство на общинска благосъстоятелност за 2022 година

Идеята за втори гребен канал обаче остава във фризера след окончателната оценка на еколозите, оповестена на уеб страницата на РИОСВ-Пловдив.    

В предварителния план за изменение на Общ устройствен план построяването на дублиращото оборудване от насипен вид бе планувано дружно с екопарк и зона за дейна отмора. Това обаче трябваше да стане за сметка на 150 дка зелени площи и други намеси в парк " Отдих и просвета ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР