В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Джипитата искат още пари и да не дежурят...

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, можете да прочетете тези и доста други забавни тематики и разработки:

Сагата с Панаира: Акциите на Варна непосредствено за община Пловдив

С 40 гласа “за ” Общинският съвет гласува  декларация, с която се желае акциите в " Международен панаир " АД, подарени през 2016 година от държавата  на Община Варна, да бъдат трансферирани на Община Пловдив безплатно или против целева дотация от републиканския бюджет в размер на 16,3 млн. лв.. Решението пристигна на третата подред изключителна сесия по проблема, който бе заплетен по време на постоянното съвещание на локалния парламент на 19 декември. Този път ГЕРБ взе шоуто на Демократична България. След като в продължение на месец локалният водач на ГЕРБ Иван Тотев определяше проблема с Панаира като избирателен цирк, в този момент точно неговата партия провокира изключителната колекция с една-единствена точка в дневния ред.  

Решението, подкрепено от всички съветници, ще се изпрати до Народното събрание, Министерския съвет, кмета на Варна, Общинския съвет на Варна и водачите на всички политически групи.

Зоват зам.-кмет да превъзпита водачите в рейсовете 

Собствениците на компаниите, които обслужват градския превоз в Пловдив, да предупредят водачите и кондукторите да почитат пасажерите, изключително възрастните. Този апел насочи читателят на „ Марица ” доктор Вътьо Вълчев, който е на 82 година, а преди да се пенсионира, е работил като акушер-гинеколог, правейки по няколко интервенции дневно.

Д-р Вълчев помоли и отрасловия зам.-кмет Тодор Чонов да обърне внимание на превозвачите за отношението им към пасажерите.

Преработват плана на басейн „ Младост ”, оборудват го със солари

Техническият план на олимпийския плувен басейн „ Младост ” в Пловдив, за чийто градеж е издадено позволение още през 2017 година, ще се преработва. Едновременно с това ще бъде направен нов план за слънчеви фотоволтаични системи за спестовност на средства. Това излиза наяве от публичната поръчка за препроектиране и избор на авторски контрол,  която се организира по съкратена процедура - договаряне без авансово съобщение, и е на стойност 95 000 лв. без Данък добавена стойност.  Офертите ще се отворят на 30 януари.

На 95 година отец Антоний кара и все нещо майстори 

Обичаният и почитан от хасковлии духовник отец Антоний през днешния ден става на 95 година Вероятно и на рождения си ден той ще е в църквата „ Св. Богородица “, която е неговият дом през последните близо 70 години. Преди 3 години отец Антоний спря да води служби, само че съвсем всеки ден е в храма в Хасково или в някой от околните села. 

На 95 година той към момента кара и е извънредно деятелен. Багажникът на колата му е цялостен с всевъзможни машинарии, тъй като свещеникът все нещо прави и поправя, в това число в храма. Трябва да правя нещо, споделя той. Вероятно по тази причина годините не му личат, а зад кормилото се усеща убеден и има златен ваучър. Пасторът живее самичък във виличката си на Кенана. 

Джипитата желаят още пари и да не дежурят по 24 часа  

Джипитата да не са на непрекъснато разположение на пациентите, а потребителската такса от 2,90 лв. за обзор при тях да скочи. Това са част от настояванията, които председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари проф. Л​юбомир Киров сложи на кръгла маса,  проведена от парламентарната Комисия по опазване на здравето взаимно с Българския лекарски съюз и Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

Алото нараства с 15% поради инфлацията

След " Виваком ", и " Йетел " разгласи, че покачва цените на абонаментните си проекти. Първите индексирани фактури ще дойдат през февруари.

С есемеси телекомът уведоми клиентите си, че индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с публично оповестения от Национален статистически институт средногодишен показател на потребителските цени за 2022 година, който е в размер на 15.3%.  Промяната ще засегне и частните, и бизнес клиентите. Изключение са лизинговите вноски за закупено устройство. Те не подлежат на индексация. Няма потребност от преподписване на контракти от страна на клиентите. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР