Съоръжение, описано като първата широкомащабна литиева рафинерия“ в Обединеното кралство,

...
Съоръжение, описано като първата широкомащабна литиева рафинерия“ в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Британска рафинерия за £600 млн. влиза в лудата литиева надпревара

Съоръжение, разказано като „ първата широкомащабна литиева рафинерия “ в Обединеното кралство, ще бъде ситуирано в северната част на Англия, с цел да даде подтик на страната в по този начин значимата за актуалната стопанска система конкуренция при металите. В плана ще бъдат вложени 600 млн. паунда, а съгласно притежателите му от Green Lithium годишното произвеждане ще е почти 50 000 метрични тона.

Очаква се строителството да продължи три години, като стартирането в употреба е планувано за 2025 година, написа CNBC. Рафинерията ще бъде основана директно до пристанището Teesport.

Green Lithium съобщи, че неговият артикул ще „ влезе във веригата за доставки на литиево-йонни акумулатори, предпазване на сила, стабилизиране на мрежата и EV акумулатори “.

Литият, именуван от някои „ бяло злато “, се употребява както в мобилни телефони, компютри, таблети и голям брой други джаджи, само че и е от решаващо значение за батериите, които зареждат електрическите транспортни средства.

В този подтекст, бъдещата рафинерия идва на фона на упоритостта на Обединеното кралство да спре продажбата на нови дизелови и бензинови коли и микробуси до 2030 година От 2035 година ще се изисква всички нови леки и лекотоварни коли да имат нулеви излъчвания от ауспуха. Европейският съюз, който Обединеното кралство напусна на 31 януари 2020 година, преследва сходни цели.

С възходящото търсене на литий европейските стопански системи се пробват да укрепят личните си доставки и да понижат зависимостта си от други елементи на света. В речта си за положението на Съюза предишния месец ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че „ литият и редкоземните детайли скоро ще бъдат по-важни от петрола и газа “. Освен че приказва за сигурността на доставките, тогава тя акцентира и значимостта на обработката.
 Френска компания желае да превземе пазара на литий
„ Днес Китай управлява световната преработвателна промишленост “, сподели Фон дер Лайен. „ Почти 90% от редкоземните детайли и 60% от лития се обработват в Китай. “

Така че ще идентифицираме стратегически планове по цялата верига на доставки, от добива до рафинирането, от преработката до преработването “, добави тя. „ И ние ще изградим стратегически запаси, където доставките са изложени на риск. “

Рафинерията на Green Lithium ще „ обезпечи повече от 1000 работни места по време на построяването си и 250 дълготрайни, висококвалифицирани работни места за локалните хора, когато проработи “.

„ Това също по този начин ни разрешава да действаме бързо, с цел да осигурим нашите вериги за доставка на сериозни минерали, защото знаем, че геополитическите закани и световните събития отвън нашия надзор могат съществено да повлияят на доставките на основни съставни елементи, които биха могли да забавят стартирането на електрически транспортни средства в Обединеното кралство “, се споделя в изказването.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинлитий метали батерия електрически авомобили Англия рафинерия ПоследниНай-четениИндустрии 24 Британска рафинерия за £600 млн. влиза в лудата литиева конкуренция Крипто 472 Изненадващото усвояване на FTX от Binance удави криптовалутите в алено Компании 1144 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Финанси 532 Безплатен обяд ли е P2P кредитирането? Имоти 23493 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Компании 6802 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Бюджет и финанси 6646 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Политика 4688 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Всички вести googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-166659
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР