Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да доведе до

...
Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да доведе до
Коментари Харесай

Ще изгуби ли България милиарди от Европа?

„ Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да докара до това да няма заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Тези промени, които тази седмица бяха направени, ще доведа до това, че идващото заплащане в случай че изобщо го вземем, ще бъде на половина. “ Това разяснява Атанас Пеканов, вицеприемиер в три служебни държавни управления.

Не е най-правилното отхвърлянето на тези стъпки. Трябва е да се вкара понятието енергийно небогати. Кабинетът „ Денков “ нищо не направи в тази посока. Това стопира да се вкара либерализацията, добави той.

От една страна аз поддържам Зелената договорка, посочи Пеканов. Според него прекомерните упоритости спъват напредъка на Европа.

 Атанас Пеканов: Има още доста работа по влизането ни в еврозоната Лице в лице 2 мин. Атанас Пеканов: Има още доста работа по влизането ни в еврозоната  Стана ясно по кое време България ще получи второто заплащане от Брюксел по Плана за възобновяване Светът 2 мин. Стана ясно по кое време България ще получи второто заплащане от Брюксел по Плана за възобновяване  В Народното събрание на фокус са законовите промени, свързани с ПВУ България 1 мин. В Народното събрание на фокус са законовите промени, свързани с ПВУ  Пеканов за Плана за възобновяване: За момента няма риск от загуба, а от закъснение Лице в лице 2 мин. Пеканов за Плана за възобновяване: За момента няма риск от загуба, а от закъснение  Атанас Пеканов: Има още доста работа по влизането ни в еврозоната Лице в лице 2 мин. Атанас Пеканов: Има още доста работа по влизането ни в еврозоната  Стана ясно по кое време България ще получи второто заплащане от Брюксел по Плана за възобновяване Светът 2 мин. Стана ясно по кое време България ще получи второто заплащане от Брюксел по Плана за възобновяване  В Народното събрание на фокус са законовите промени, свързани с ПВУ България 1 мин. В Народното събрание на фокус са законовите промени, свързани с ПВУ  Пеканов за Плана за възобновяване: За момента няма риск от загуба, а от закъснение Лице в лице 2 мин. Пеканов за Плана за възобновяване: За момента няма риск от загуба, а от закъснение

„ Трябва ни европейски суверенитет, тъй като единствено това ще даде опция на Европа да се мери със своите. Например с въглищата има решения, които би трябвало да си останат в наши ръце и има други, които би трябвало да координираме в идващите 5 години, тъй като другояче ще сме слаби. Ние би трябвало да я приемем и би трябвало да сме дейни в тези решения. Трябва там да сме на масата, това е най-европейското “, разяснява Пеканов.

Рано или късно ще покрием критериите за еврозоната, безапелационен бе той.

Всяка година закъснение е загуба, по думите му, само че не би трябвало да си слагаме нереалистични упования.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР