Съобщиха новина за петрола, която едва ли ще се хареса

...
Съобщиха новина за петрола, която едва ли ще се хареса
Коментари Харесай

Цената на петрола се повишава

Съобщиха вест за петрола, която надали ще се хареса на потребителите.

Западните страни взеха решение настойчиво да опонират на законите на свободния пазар и взеха решение да приготвят почвата за ново повишаване на цените на петрола поради налагането на възможен таван на цените на горивата от Руската федерация. Това написа Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

„ Групировката " Запад " с маниакална непримиримост продължава да се бори против обективната действителност и законите на свободния пазар. Членовете на Г-7 може да одобрят проект за установяване на пределни цени на съветския нефт и петролни артикули, което ще провокира нов растеж на цените на горивата “, отбелязва изданието.

В публикацията се показва, че западните страни са стигнали до концепцията за налагане на таван още през април. Европейският съюз обаче реши да отсрочи разискването на този въпрос за август, защото доста страни се опълчиха на ембаргото. Освен това даже Съединени американски щати не възразиха против това решение, защото осъзнаха, че стопанските системи на множеството съюзнически страни просто ще се срутен.

Авторите на публикацията прибавят, че през последните шест месеца Европа и Съединените щати са признали, че не могат наложително да затворят съветския петролен клапан, и това принуждава Г-7 да не не разрешава вноса и превозването на съветски нефт като цяло, а единствено да дефинира таван на цените.

Но Китай и Индия, които неведнъж усилиха доставките на нефт от Русия през последните месеци, просто ще пренебрегват решението на Европейския съюз. Освен това е невероятно да се размени петролът от Русия, което стана ясно от провалените през лятото договаряния сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия за увеличение на производството, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР