Само антивирусните гелове действат срещу COVID-19, твърди производителИма три основни

...
Само антивирусните гелове действат срещу COVID-19, твърди производителИма три основни
Коментари Харесай

Кой дезинфектант убива коронавируса

Само антивирусните гелове работят против COVID-19, твърди производител
Има три съществени типа дезинфектанти – антибактериален, антигъбичен и антиврусен. Само последният работи против ковид. Това изясни Виктор Азманов, притежател на компания за дезинфекциращи препарати през бТВ. Важно е да се знае, че дезинфектанта би трябвало да се слага върху чисти повърхности. Затова преди нанасянето на гела би трябвало да си измием ръцете със сапун. Ако не можем, би трябвало да търкаме дезинфектанта най-малко 15 секунди върху дланите си, изясни Азманов.

В последно време на пазара у нас са се появили сред 50 и 100 нови компании за дезинфектанти, като за хората е мъчно да се ориентират кой от тях да купят и какво е качеството им.

Голям проблем е неинформираността на жителите във връзка с дезинфектантите, счита Азманов. Когато се сътвори дезинфекциращ препарат, той минава редица проби и узаконяване от държавните органи. Само тези препарати, които са минали през този развой, са законни и безвредни. 7-8 са компаниите, които доставят дезинфектанти на лечебните заведения в България, а от тях две са български.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР