Съединените щати наложиха днес нови санкции на Иран, насочени срещу

...
Съединените щати наложиха днес нови санкции на Иран, насочени срещу
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на ирански официални лица

Съединените щати постановиха през днешния ден нови наказания на Иран, ориентирани против ирански длъжностни лица и организации, поради цензурата в интернет пространството и репресиите против протестиращите след гибелта на Махса Амини, заяви Ройтерс.

Демонстрациите, разпалени след гибелта на 22-годишната иранка на 16 септември, се трансфораха в едно от най-големите провокации пред иранското духовно управление след революцията през 1979 година

В изказване на министерството на финансите на Съединените щати се споделя, че са наложени наказания на членове на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, на чиновници на провинциални и ирански затвори, както и на две организации, упрекнати в опити за нарушение на цифровата независимост в Иран.

Мерките са ориентирани против лице, за което министерството на финансите твърди, че дава отговор за ръководството на пандиза " Евин ", в който се намират най-вече политически пандизчии и където съгласно Вашингтон са били изпратени огромна част от задържаните протестиращи. Генералният шеф на пандизите в провинция Техеран, който съгласно американското ведомство е упражнявал контрол над пандиза " Евин ", също е измежду лицата, на които са наложени наказания.

Сред глобените са и командирът на разследващата организация на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война Мохамад Каземи и заместник-командирът на интервенциите на Корпуса Абас Нилфорушан, както и други негови членове.

Санкциите се показват в заледяване на всички американски активи, принадлежащи на посочените лица, а на американските жители се не разрешава да работят със глобените. Тези, които вземат участие в избрани покупко-продажби, свързани със глобените лица, също рискуват да бъдат наранени от глобите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР