Съдържание:СодаСолОцет и содаДомашен (обикновен) сапунПяна за бръснене Меката мебел, която

...
Съдържание:СодаСолОцет и содаДомашен (обикновен) сапунПяна за бръснене Меката мебел, която
Коментари Харесай

Как да почистя дивана?

Съдържание:

СодаСолОцет и содаДомашен (обикновен) сапунПяна за бръснене  чист диван

Меката мебел, която няма калъфи елементарно се зацапва и протрива, в случай че не я поддържаме и почистваме постоянно. Не е по никакъв начин мъчно да вдъхнете на дивана ви нов живот благодарение на няколко разнообразни налични средства. Особено мощно може да се види замърсяването в кухнята, защото там изискванията на употреба са по-сурови и това е повода за по-бързото замърсяване.

Как да почистя дивана? В идващите редове вижте някои препоръки и насоки:

Сода

Всяка една стопанка знае за вълшебната мощ на содата и какъв брой доста неща може да ни помогне да почистим, само че надали сте предполагали, че тя е подобаваща за разчистване и на дивана.

В реалност точно натриевият хлорид оказва помощ да се махнат мазните петна и по-упоритите замърсявания. Съществуват няколко способи за разчистване на дивана със сол.

1. Попийте с влажна гъба материала и по-късно посипете със сода на петната. След към 30 минути потъркайте леко с мека четка или салфетка от микрофибър, с цел да не нараните повърхността. Изчакайте до момента в който местата изсъхнат и ги минете с прахосмукачката. Можете да повторите процедурата, до момента в който не се избавите от петната.

2. Старите и по-упорити петна можете да махнете благодарение на разтвор от сода и вода в съответствие 1:1. Нанесете сместа на нечистия сектор и деликатно започнете да търкате с мека четка за 15-на минути, до момента в който не се махне петното. Остатъците от сода могат да се махната с влажна забрадка.

3. Третият метод за разчистване на диван е със сода, вода и препарат за миене на чинии. В половин литър се смесват 2 супени лъжици сода и средството за миене, Смесете всичко добре и нанесете пяната на проблематичните сектори, а след 15 минути премахнете остатъците. Подобен метод е по-ефективен, в случай че петната са по-стари.

Сол

Ако сте накапали дивана ви с нещо мазно, тогава можете незабавно да посипете с задоволително количество сол, като правилото тук е доста елементарен, а точно солта оказва помощ да се всмуква мазнината и да се махне петното елементарно и бързо. Ако обаче са по-стари замърсяванията, тогава ще се наложи да извършите мощен солеви разтвор. За задачата в половин литър прибавете 2 супени лъжици сол и нанесете разтвора на петното за половин час и по-късно избършете с чиста забрадка.

 сода за разчистване на дивана

Оцет и сода

Тази примес може да ви помогне да почистите много дейно дивана и да върнете първичния му хубав тип. За задачата вземете разпръсквач с размер 500 мл и в него смесете 400 мл вода, 100 мл оцет и 1 супена лъжица сода. След това с получения разтвор напръскайте целия диван и изчакайте добре да попие течността. Оставете го да подейства за половин час и минете дивана с чиста и влажна забрадка.

Домашен (обикновен) сапун

Това средство също прави същински чудеса и може да ви помогне да спасите дивана си от изхвърляне, махайки петната от него и връщайки му първичния тип. За задачата ще ви би трябвало някакъв съд с размер половин литър. След това натъркайте сапуна на стъргало и го разтворете във водата, до момента в който не се получи пяна. С нея минете проблематичните сектори и я оставете да подейства за 10-15 минути. Можете да потъркате леко с микрофибърна забрадка за по-добър резултат. Този метод е много елементарен и всеки има сапун в дома си, който се оказва и прелестно средство за почистването на меката мебел с най-малко старания.

Пяна за бръснене

Ако за другите способи сте чували, то сигурно не сте си мислили, че пяната за бръснене може да ви помогне да премахнете петната от дивана и да го почистите. За задачата нанесете малко количество от нея на петното, с цел да го покрие и го разтъркайте леко на мястото на зацапване. След към половин час премахнете остатъците от пяна с влажна и мека гъба, а след това го избършете със суха микрофибърна салфетка. Ако петната са доста остарели, тогава можете да оставите пяната да подейства за една нощ.

Имайте поради, че в случай че въпреки всичко решите да употребявате битова химия, тогава е значимо да спазвате тези правила:

- преди да започнете битката си с петната, минете с прахосмукачка тапицерията на дивана;

- покрийте с найлон пода, за не го зацапате с препаратите;

- в случай че сте решили да употребявате битова химия, тогава, с цел да са избегнете петната, по-добре е почиствайки дивана, да нанасяте разтвора на цялата повърхност;

- препаратите с хлор са забранени;

- светлите дивани се почистват доста деликатно, с цел да не се получат петна.

Лесно можете да се избавите от петната, употребявайки домашните средства за разчистване като оцет или сода, само че в случай че въпреки всичко нямате време, тогава можете в краен вид да прибегнете до битовата химия. Имайте поради обаче, че тя може да е много нездравословна за здравето, по тази причина в случай че имате дребни деца, тогава във всеки един случай е по-добре да заложите на националните средства за разчистване на меката мебел.

Ако нормално разчистване не минава, просто си вземете нов диван.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР