Аферата със записите на ПП става сериал Нов запис с

...
Аферата със записите на ПП става сериал Нов запис с
Коментари Харесай

Пуснаха трети, нов аудио епизод с Кирил Петков. Темата този път е Магнитски

Аферата със записите на Политическа партия става сериал
Нов запис с гласа на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков беше оповестен от уеб страницата " Афера " към 18 часа през днешния ден. В него, въпреки и с доста неприятно качество, се чува по какъв начин някогашният министър председател приказва за глобите по закона " Магнитски ".

" Даваме Горанов на Магнитски, тъй като той е давал, не вземал - давал плана на държавни чиновници, които да трансформират Закона за хазарта. В смисъл, американците му го споделят като предоставяне, щото като финансов министър му остава един човек, на който би трябвало да... да го смени закона - това е единствено Борисов ", чува се от гласа на Кирил Петков.

На 10 февруари 2023 година Съединени американски щати разгласи, че глобяват някогашните министри Владислав Горанов, Румен Овчаров, някогашния изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй " Иван Генов, ръководителя на " Русофили " Николай Малинов и члена на съвета на шефовете на атомната централа Александър Николов.

В оповестения от Вашингтон отчет се споделя, че " като министър на финансите Горанов е взел участие в корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес ".

В оповестения запис №3 от гласа на Кирил Петков се чува по какъв начин " те вкарват в Магнитски " - посредством " Американеца " и " Джереми ", който след това да им прави с това рекламата. Споменава се и името на следствия предприемач Васил Божков.

" По отношение на Черепа банковите тегления той им ги е дал част от досието по какъв брой са изтеглени. Имаме две писмени пояснения на двама очевидеца. Единият е водачът, който споделя - аз карах Божков всеки две седмици... и той внасяше евро. Това е документално ", чува се да изяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

 Записа може да чуете тук: 



Във публикуван по-рано през днешния ден още веднъж от " Афера ", се чуват гласовете на Асен Василев, Кирил Петков и мъж, който от уеб страницата разпознават като Алексей Петров. 



По-рано от Политическа партия разпространиха своя позиция в страницата си във Facebook, в която оправдателно декларират: 

" Разпространените " записи " са следващ опит за кална акция против Политическа партия. Вместо с политически причини, акцията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии. Такава неистина и подстрекателство е използването на имена, които от дълго време служат за компрометиране при всяка обстановка. В записите със подозрително качество се чуват накъсани изречения и изрази, комфортно подбрани за основаване на избрани внушения. Показателно, че въпросните записи се популяризират повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР