Съдържание:1. Стандартно боядисване на великденски яйца2. Боядисване на великденски яйца

...
Съдържание:1. Стандартно боядисване на великденски яйца2. Боядисване на великденски яйца
Коментари Харесай

Разнообразни техники за боядисване на великденски яйца

Съдържание:

1. Стандартно боядисване на великденски яйца2. Боядисване на великденски яйца в разнообразни нюанси на един цвят3. Боядисване на шарени великденски яйца4. Боядисване на великденски яйца с фигурки5. Боядисване на великденски яйца с листенца6. Великденски яйца винтидж  Разнообразни техники за боядисване на великденски яйца

Тъй като наближава Великден, из магазините можем да срещнем всевъзможни типове бои за яйца - течни, на капсули, под формата на картончета и така нататък

Има бои, които да придават седефен тип на великденските яйца или пък бои на кристали. Има всевъзможни стикери, които можете да залепите върху към този момент боядисаните великденски яйца. Можете даже да си закупите подготвени такива.

Все отново, нищо не може да размени удоволствието от спазването на старите великденски обичаи, свързани с боядисването на великденски яйца, които тук ще ви напомним.

1. Стандартно боядисване на великденски яйца

 Стандартна техника за боядисване на яйца

Тъй като в наши дни не всички бои, които се продават по магазините блестят със своето качество, то ви предлагаме да си взимате по 2 опаковки от един тип - на капсули, под формата на картончета и т.н.

Добавете оцет към боите, които ще разтваряте и помнете, че както яйцата, по този начин и боите би трябвало да са топли. След боядисването на яйцата ги намажете с пропит с олио памук, с цел да им придадете искра.

2. Боядисване на великденски яйца в разнообразни нюанси на един цвят

Когато към този момент сте боядисали яйцата по общоприетия метод, можете да добавите към разтворените бои и малко олио, да го разбъркате и чак тогава да пуснете яйцата за боядисване.

Така те ще придобият по-колоритен тип. Макар боядисани в един цвят, те ще бъдат пременени в разнообразни негови нюанси.

3. Боядисване на шарени великденски яйца

 Боядисване на яйца с памук Снимка: Стоянка Русенова

За да са шарени, ще боядисвате яйцата с памук. С помощта на лъжица или четка за изобразяване капнете върху памука по малко от всички бои за яйца, с които разполагате.

Оставете боядисаните шарени яйца за към 10-15 мин. и едвам тогава ги отвийте от памука, с цел да видите какво сте сътворили.

4. Боядисване на великденски яйца с фигурки

Това е добре позната техника за боядисване на яйца. Преди да пуснете яйцата в боите, им нарисувайте с маслени пастели или с восък някакви фигурки. Те ще се запечатат и няма да разрешат на боите да обхванат върху нарисуваното от вас.

5. Боядисване на великденски яйца с листенца

 Великденски яйца с листенца

Това е остарял способ за боядисване на великденски яйца, прочут от нашите баби. За задачата ви би трябвало елементарен тъничък чорап от ликра.

Прикрепете към яйцето листенце от магданоз, от здравец или от друго растение, с което разполагате, пъхнете яйцето в чорапа, увийте го и по този начин го оставете да се боядисва.

Когато го извадите от боята, ще видите елегантния отпечатък на листенцето. Подредете яйцата в подобаващ съд и ги оставете на централно място на великденската софра.

6. Великденски яйца винтидж

За тази техника ви е нужна дантела и още веднъж чорап от ликра. Вместо да намествате листенце върху яйцето обаче, го опаковайте в дантела преди да го пъхнете в чорапа.

След боядисването му ще откриете отпечаталата се на него дантела, която ще му придава същински винтижд резултат. Много красиви и забавни великденски яйца се получават с този способ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР