Съдържание:Тебеширена бояАкрилна боя Всеки от нас разполага със стар дървен

...
Съдържание:Тебеширена бояАкрилна боя Всеки от нас разполага със стар дървен
Коментари Харесай

С какви бои и как да пребоядисам дървени шкафове

Съдържание:

Тебеширена бояАкрилна багра  С какви бои и по какъв начин да пребоядисам дървени шкафове

Всеки от нас разполага със остарял дървен долап, който обезверено желае да смени, само че в същото време той служи за предпазване и има значимо място в организацията на дома.

Реновацията на дървени шкафове е изцяло допустима и може да облекчи казуса със остарелия дървен долап, който отказвате да показвате.

Един от най-ефективните способи за реновиране на дървените шкафове вкъщи са боите. На пазара се оферират профилирани бои, с които можете да трансформирате изцяло дървени шкафове и дрешници. В тях можете да изпробване и да създадете мечтаните нюанси в няколко лесни стъпки, без да се постанова да се разделяте с дървените шкафове.

Ето кои бои са подобаващи за боядисване на дървени шкафове:

 Бои за дървени шкафове

Тебеширена багра

Сред най-популярните и налични варианти за боядисване на дървените шкафове са тебеширените бои. Те съставляват бои с висока покривност, които са на водна основа. Те се употребяват за рационализиране и замяна на цветовете на мебели от дърво. За да боядисате дървените мебели с тебеширена багра, би трябвало да подготвите повърхността.

Ако мебелите са прекомерно груби или развалени, е добре да положите авансово грундирана и почистена. Ако мебелите са в относително положително положение, е задоволително единствено да ги избършете, с цел да няма мазни петна. Боята се слага в няколко пласта, като е добре да има интервал на изчакване сред всеки от тях. Ако е прекомерно гъста, можете да я разредите с до 10% вода. За да запечатате готовата багра, можете да нанесете вакса или лак най-после.

 Пребоядисване на дърво Снимка: pixabay.com /cocoparisienne

Акрилна багра

Друг тип багра за покриване на дървени мебели е акрилната багра. Тя е още веднъж на водна основа, като е профилирана за покриване на остарели мебели от дърво. Характерното при нея е, че можете да избирате друго покритие според от търсения резултат – емайл, мат или сатен. За подготовката на мебелите е значимо да няма замърсяване и мазни петна. Не е належащо авансово слагане на грунд или шкурене.

Акрилната багра се нанася на равномерни пластове до реализиране на стремежи свят. Боята се нанася непосредствено, като основава безпрепятствено и отмерено покритие. След финалното нанасяне акрилната багра не се нуждае от специфична отбрана с лак. Тя съхне извънредно бързо и не оставя неприятна миризма.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР