„Събитията в Украйна са крайно неблагоприятни. Няма бизнес, който под

...
„Събитията в Украйна са крайно неблагоприятни. Няма бизнес, който под
Коментари Харесай

Ваня Григорова: ЕС основно трябва да преосмисли идеологическата си политика за свободния пазар на тока

„ Събитията в Украйна са извънредно неподходящи. Няма бизнес, който под една или друга форма, да не е обиден от тези военни дейности - дали като запаси, които използва или пък продукция, която осъществя “

Това съобщи пред bTV, зам.-председателят на УС на АИКБ Румен Радев.

„ След като бъде обиден и бизнеса, той ще би трябвало да усили цените, а по този метод ще се наранени всички български жители. Това ще се случи на всички места, в целия Европейски съюз, защото в последна сметка Европа разчита значително на импорт на нефт и газ от Русия “, добави синдикалният специалист към КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

Според нея това, което виждаме сега с цените на олиото, а и суматохата предходната седмица на бензиностанциите, е далавера, употребяваща страха на хората, а „ страхът е естествен. Като виждаме, че се чакат и още по затруднени доставки на първични материали “, предвижда тя.

Радев прикани за оставане на обезщетителния механизъм за цената на тока за бизнеса, защото към този момент е достигнала до 611 лева на мегават. Според него това постанова да отпадне тавана на държавната помощ за електричеството на бизнеса.

Зам.-председател на УС на АИКБ прикани и за облекчение на режима за ВЕИ за потребностите на промишлеността.

Ваня Григорова пък счита, че Европейски Съюз главно би трябвало да премисли идеологическата си политика за свободния пазар на тока, защото на него ще се озоват и жителите със същите проблеми като бизнеса, само че няма да има кой да ги компенсира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР