Руските власти държат повече от хиляда таджикски граждани на летищата

...
Руските власти държат повече от хиляда таджикски граждани на летищата
Коментари Харесай

Таджикистан се оплака, че над 1000 негови граждани са задържани на летища в Москва

Руските управляващи държат повече от хиляда таджикски жители на летищата в столицата, оповестява Министерството на външните работи на републиката.

„ В зоната за краткотрайно задържане на жители на интернационалното летище „ Внуково “ в съветската столица се намират 954 жители на Таджикистан без обезпечаване на подобаващи санитарни условия. Сред блокираните жители има таджикски студенти, които учат в Русия за сметка на просветителните квоти от съветското държавно управление “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че след доста часове очакване 322 души са били позволени в Русия, само че съветските управляващи имат намерение да слагат 306 души в по този начин наречения „ лист за експулсиране “, до момента в който Руската федерация към този момент е експулсирала 27 души.

„ Сложна обстановка се следи и на летищата „ Жуковски “, „ Домодедово “ и „ Шереметиево “ в съветската столица, където десетки таджикски жители се намират в зони за задържане без подобаващи условия “, прецизират от Министерство на външните работи. Те прибавиха, че консулската работа на дипломатическата задача на Таджикистан е разкрила 24-часов действен щаб в Москва.

Ден преди този момент Министерството на външните работи на републиката посъветва своите съграждани да се въздържат от пътувания до Русия.

По-рано Министерството на външните работи на Таджикистан заяви за внезапно увеличение на „ голословните отводи “ на жители на страната да влязат в Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР