Задържан е началникът на Главното управление на кадрите на Министерството

...
Задържан е началникът на Главното управление на кадрите на Министерството
Коментари Харесай

Още един висш ръководител в руското Министерство на отбраната е задържан

Задържан е началникът на Главното ръководство на фрагментите на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. Това оповестиха правоохранителните органи за съветска медия.

Yuriy Kuznetsov, chef du département du personnel du ministère de la Défense de la Fédération de Russie, a été arrêté en Russie.
— Олів`є Лекур (@olivyelekur)

„ Генерал-лейтенант Кузнецов е арестуван като обвинен в престъпно закононарушение. Разследването на случая се прави от Главното военно следствено ръководство на Следствения комитет на Руската федерация. Наложената мярка на генерала е задържане под стража “, сподели събеседникът на организацията.

Според него е осъществен обиск на работното място на Кузнецов, както и в къщата му. Други детайлности по наказателното дело не се оповестяват.

От 2010 година до 2023 година Кузнецов е шеф на 8-мо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация.

Този орган се занимава с въпросите на службата за запазване на държавната загадка в Министерството на защитата. Както се показва на уеб страницата на министерството на защитата, Кузнецов е назначен на длъжността шеф на Главното ръководство на личния състав на съветското министерство на защитата през май 2023 година

Това е вторият арест на върховен началник във военното министерство на Русия за последния месец. Зам.-министърът на защитата на Руската федерация Тимур Иванов е в ареста по обвиняване за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

Техният шеф – военният министър Сергей Шойгу – беше заменен по искане на президента Путин с изпълняващия длъжността първи вицепремиер Андрей Белоусов, който не е боен, а е икономист.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР