Товарен влак, превозващ гориво, дерайлира във Волгоградска област на Руската

...
Товарен влак, превозващ гориво, дерайлира във Волгоградска област на Руската
Коментари Харесай

Дрон атакува влак в Русия: избухна мощен взрив, вагоните дерайлираха

Товарен трен, пренасящ гориво, дерайлира във Волгоградска област на Руската федерация. Причината за случая е офанзива с дрон, съобщи руският Telegram канал Baza.

Отбелязва се, че случаят е станал към 1 ч. сутринта локално време в региона на гара Котлубан. Дерайлирали са общо 9 вагона.

В резултат на офанзивата с дрон са се запалили две коли с гориво. Една цистерна се взриви, а част от петролните артикули се разляха на земята и провокираха пожар. 

По предварителни данни няма жертви. Спешна помощ е на мястото. Пожарът е локализиран, само че към момента не е изцяло сподавен.

Железопътната гара Котлубан, която се намира в село Самофаловка, Волгоградска област, води до разположения до това обитаемо място боеприпас на Главното ракетно-артилерийско ръководство на Министерството на защитата на Руската федерация.
  
Областният шеф към момента не е коментирал случая, а пресслужбата на Руските железници твърди, че вагоните са се откъснали „ вследствие на намесата на външни лица “. Движението на влаковете беше спряно, само че по-късно още веднъж пуснато в реверсивен режим.

Пресслужбата на районното министерство на изключителните ситуации заяви, че в 01:55 на диспечерския пулт на пожарната и избавителната работа е получено известие за пожар на станция Котлубан в село Самофаловка в Городищенския регион.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР