Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в

...
Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в
Коментари Харесай

Военен №1 на НАТО Роб Бауер: Руснаците са навсякъде, от Атлантика до космоса

Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в изявление за The Washington Post се оплака от руснаците, които участват съвсем на всички места и основават „ стратегически алтернативи “ за Северноатлантическия алианс, пишат съветски медии.

Висшият офицер видя съветската опасност освен на Земята, само че и в космоса, както и във виртуалното пространство.

Руснаците са на практика на всички места: те са в космоса, те са в киберпространството, те са в Африка, в Арктика, в Атлантическия океан. Те са на всички места и се пробват да основат стратегически алтернативи за Алианса, смутен е адмирал Роб Бауер.

Висшият офицер от НАТО означи, че има " положителни вести " за руснаците. Според Бауер алиансът към момента не вижда промени в готовността на съветската нуклеарна триада. Той увери, че към момента няма потребност да се трансформира разположението на нуклеарните оръжия на страните от алианса.

Добрата вест е, че до момента не сме видели нищо във връзка с нуклеарната подготвеност на съветските въоръжени сили, което да ни принуди да променим готовността си, успокои Роб Бауер читателите на WP.

В изявлението си шефът на военния комитет на НАТО също по този начин побърза да разсее очакванията на Украйна за присъединение към Алианса. Той сподели, че не чака полемики по тази тематика на идната среща на върха във Вашингтон, която ще се организира от 9 до 11 юли тази година.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР