С началото на новата учебна година училищата започват да експериментират

...
С началото на новата учебна година училищата започват да експериментират
Коментари Харесай

Как започна учебната година в тези 3 европейски държави

С началото на новата образователна година учебните заведения стартират да опитват с разнообразни просветителни модели и средства за контролиране на обществената отдалеченост. Ето по какъв начин три от страните в Европа се оправят с тази световна спешна обстановка.

Германия

На 7 август 563 учебни заведения отвориха порти за 152 700 студенти за първи път от месец март. Учениците са разграничени на групи и за всяка група има обособени учители. Това разделяне е за ограничение броя на инфектираните при положение, че възпитаник или преподавател от дадена група се разболее от COVID-19.

Въпреки строгите ограничения, единствено две седмици след отварянето на 42 учебни заведения в Берлин бяха открити няколко случаи на инфектирани с ковид. Училищата останаха отворени, само че десетки възпитаници и учители са под карантина.

A post shared by (@germanytourism) on Aug 24, 2020 at 7:49am PDT

Шотландия

Училищата в Шотландия отвориха порти при започване на август месец. Учениците в Шотландия също са разграничени на по-малки групи, с цел да може да се съблюдава отдалеченост. Освен това учениците над 12-годишна възраст са задължени да носят маски.

Всеки възпитаник, който демонстрира даже леки признаци на ковид, е длъжен да си направи тест неотложно. Така на 23 август 17 500 души сред 2 и 17 години са били тествани, тъй като са имали кашлица или лека температура. От тях 49 са били диагностицирани с ковид.

A post shared by (@travel.in.scotland) on Sep 7, 2020 at 2:55pm PDT

Норвегия

Училищата в Норвегия бяха измежду първите, които отвориха порти, след затварянето им през март.

През май те започнаха да класифицират учебните заведения в зелена, жълта и алена светлина. Училищата, които са класифицирани в зелено, са отворени при естествени условия. Тези в червен цвят би трябвало да лимитират броя на учениците в един клас. В момента учебните заведения са класифицирани в жълт цвят, които значи, че физическия контакт сред учениците би трябвало да бъде стеснен и те би трябвало да съблюдават строга хигиена.

A post shared by (@visitnorway) on Aug 13, 2020 at 1:39am PDT
 Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР