Изключителен уикенд и голяма гордост за България в спорта ни

...
Изключителен уикенд и голяма гордост за България в спорта ни
Коментари Харесай

Уикендът на триумфа: Стилияна Николова първа в Европа, Никола Цолов първи във Формула 3

Изключителен уикенд и огромна горделивост за България в спорта ни подариха Никола Цолов и Стилияна Николова. Никола Цолов стана първия българин, спечелил Формула 3, което от ден на ден го доближава до присъединяване във Формула 1, а Стилияна Манолова победи на Европейското състезание по художествена гимнастика със златен орден и първо място!

Стилияна Николова „ наследи “ европейската купа, откакто през миналата година тя беше за другата ни представителка Боряна Калейн.

Тя завоюва със страхотна преднина пред втората София Рафаели от Италия.

Българката завоюва безапелационно с 4 точки разлика от втората състезателка.



Никола Цолов записа 12-о време в квалификацията и потегли от полпозишън поради обърнатия ред в спринтовата конкуренция. На старта Цолов тръгна отлично, а Тим Трамниц се оправи с Лорънс ван Хулен на първия завой за второто място. След това последва същински хаос с огромна злополука във втората част на колоната.

В резултат цели петима водачи отпаднаха, а това докара и до червен байрак. Всички се насочиха към бокса, където прекараха към 20 минути. В последна сметката надпреварата беше възобновено зад кола за сигурност. Никола направи отличен рестарт и още веднъж дръпна на първата позиция. Малко по малко той продължи да натрупа преднина, като тя мина 3 секунди и половина пред Трамниц.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР