Последните 3 години бяха истинска мъка за една от най-големите

...
Последните 3 години бяха истинска мъка за една от най-големите
Коментари Харесай

Самурайски подвиг: Нишикори ликува в 5-сетова схватка при първия си мач в Шлема от 2021-ва!

Последните 3 години бяха същинска тъга за една от най-големите звезди от поколението на Григор Димитров, а точно Кей Нишикори. Японецът трябваше да премине през тежки травми, заради което той не бе в игра в продължение на година и половина. Бившият номер 4 направи своето завръщане през 2023-та, но скоро по-късно той бе заставен да се откаже от шампионатите, в които е планувал да играе, поради следващото си пострадване. В първия си мач през 2024-та (и първи в Шлема от 3 години насам) Нишикори сподели същинска воля и след 5-сетова драма против канадеца Габриел Диало, реализира първата си " мейджър " победа от 2021-ва насам с резултат 7:5 7:6(3) 3:6 1:6 7:5 за 4 часа и 26 минути, а в идващия кръг бихме могли да станем очевидци на конфликт сред някогашния край от Шлема и Бен Шелтън.

Липсата на игрова процедура у японеца си пролича при започване на дуела, като някогашният номер 4 допускаше безчет неточности, както в нападателен, по този начин и в отбранителен проект. Това разреши на по-младия му конкурент да поеме контрола в сета с пробив, който резервира сполучливо до 5:4 в своя изгода. Точно в този миг именитият азиатец започваше да намира темпото си и напомняйки на най-хубавата си версия, сътвори поврат тъкмо в този миг, печелейки три следващи гейма, които го изведоха до спвчелването на сета.

Втората част стартира нервно за двамата тенисисти, които допускаха значително неточности, а това си пролича при множеството разменени пробиви първоначално. По сходство на предния сет обаче Нишикори последователно започваше да стабилизира играта си с всяка минал миг, като пред японеца се отвориха значително благоприятни условия за пробив. Брейкът стана обстоятелството чак в единадесетия гейм, но незабавно по-късно Диало изравни резултата, което докара сета до тайбрек.

Финалистът от US Оупън през 2014-та напълно доминираше по време на дългия гейм, осигурявайки си два минибрейка преднина. Ударите на японеца бяха задоволително постоянни, с цел да резервира преднината си от самото начало и със 7:3 в тайбрека се приближи още повече до първата си победа през 2024-та.

Третият сет стартира обещаващо за някогашния представител на топ 5, който изглеждаше по-убедителен на корта от съперника си. Това си пролича в средата на частта, когато пред него се отвориха две благоприятни условия за брейк. Този миг се оказа преломен за развиването на сета, защото Диало съумя да избави подаването си, а по-късно играта се обърна в интерес на канадеца. Северноамериканецът стартира да играе въодушевено, за сметка на Нишикори, чиято игра се разпадаше с всяка минала минута. Така 166-тият в света завоюва три следващи гейма и с 6:3 сподели, че към момента нищо не е завършило.

Кризата на японеца, съчетана с умората, насъбрана през първите два сета, стартира да взема връх над него, до момента в който Диало последователно започваше да демонстрира топ тениса си и закономерно вкара мача в 5-та решителна част.

Там квалификантът проби още на старта, само че волята на Нишикори бе прекомерно мощна, с цел да отстъпи на съперника си. Ветеранът бързо изравни резултата, след което и двамата успяваха да завоюват геймовете от началния си удар, до момента в който не се стигна до 6:5 в интерес на Нишикори. когато той реализира съдбоносен пробив, с цел да ознаменува първата си победа на шампионат от Големия шлем от 2021-ва насам!

For his first time back at Roland-Garros since 2021, Kei Nishikori gets through with a trademark 5-setter
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР