С наближаването на края на преговорите около регулациите на Европейския

...
С наближаването на края на преговорите около регулациите на Европейския
Коментари Харесай

Отворено писмо: Забраните на флуорсъдържащи газове са риск за нашето бъдеще

С наближаването на края на договарянията към регулациите на Европейския съюз за флуорсъдържащите газове (F-газовете) Европейското партньорство за сила и околна среда упорства законотворците да имат поради следствията, които регламентът ще има върху екологичните цели на Европейски Съюз, както е посочено в Зелената договорка, задачата за 55% чисто понижаване на излъчванията и REPowerEU.

Забраните за F-газове ще подкопаят напъните ни за реализиране на тези цели и единствено ще послужат за удължение на зависимостта на Европейски Съюз от изкопаемите горива посредством ограничение на производството, продажбата и инсталирането на енергийно по-ефективни модели съоръжение.
Реклама
Тази година Европейската комисия вкара интензивен проект за внедряване на термопомпи като по-ниска въглеродна и енергийно по-ефективна опция на котлите с изкопаеми горива. Такива термопомпи изискват разнообразни хладилни сътрудници, които според от оборудването могат да съдържат флуор или не. Тези газове са нужни, с цел да обезпечат безвреден монтаж и оптималната енергийна успеваемост според от приложението си.

Важно е политиците да имат поради, че всеки хладилен сътрудник има разнообразни характерности и че няма хладилен сътрудник, който да е подобаващ за използване във всички типове съоръжения. Високите здания да вземем за пример изискват потреблението на термопомпи на основата на хидрофлуоролефин (HFO) заради техния размер и с цел да дава отговор на условията за сигурност, до момента в който къщи с двор могат по-лесно да конфигурират независима термопомпа, която употребява пропан като хладилен сътрудник.

Всяка регулация, която постанова потреблението на хладилни сътрудници, несъдържащи флуор, като пропан или амоняк, би попречила на продължаващите старания за декарбонизиране на отоплението на домове, търговски здания и промишлени пространства, защото би лимитирала избора и в някои случаи би премахнала от пазара единствения вероятен вид за избор.

Производителите на хладилно, отоплително и климатично съоръжение наемат над 200 000 души в 22 европейски страни допълнително от 100 заводи и научноизследователски и развойни центрове. Това са обилни по мярка вложения в европейската промишленост и те са добре осведомени с негативните въздействия, които регламентът за флуорсъдържащите газове ще има върху предприятията в Европейския съюз, неговите жители и стопанската система.
Реклама
За да реализираме задачите, избрани в границите на Green Deal, Fit for 55 и REPowerEU, от значително значение е преди всичко да приемем правилата за енергийна успеваемост и сигурност, само че също по този начин да имаме опция да избираме от максимален огромен брой хладилни сътрудници.
Свързани публикации Милена Виденова, " Акспо ": Газът ще остане мотор на енергийния преход в Европа 27 септември 2023, 06:52 Още по-високи цели за ВЕИ до 2030 година възнамерява да вкара Европейски Съюз 22 септември 2023, 12:39
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР