В третия ден от квалификационния турнир в Истанбул за олимпиадата

...
В третия ден от квалификационния турнир в Истанбул за олимпиадата
Коментари Харесай

На живо от Истанбул: Магомед Рамазанов мачка! Ще се бори за виза!

В третия ден от квалификационния шампионат в Истанбул за олимпиадата през лятото на тепиха излизат спортистите в свободния жанр.

Ето нашите участници:

В категория до 57 кг Георги Вангелов се изправя против корееца Сунгвон Ким.

При 65-килограмовите Микяй Наим ще мери сили с гамбиеца Габриел Чоу.

Рамазан Размазанов чака на тепиха киргизстанеца Орозобек Токтомабетов при 74 кг, а брат му Магомед Размазанов ще се бори с латвиеца Иварас Самусонок при 86-килограмовите.

В категория до 97 кг Ахмед Батаев чака противника си на осминафиналите, а в най-тежката Георги Иванов ще има битка с унгареца Даниел Лигети.

Предстоят и репешажи за Миглена Селишка, и Мими Христова.

ЕТО КАК съдебна експертиза ПРЕДСТАВЯТ НАШИТЕ БОРЦИ:

Страхотен старт на деня с победа за България! Миглена Селишка завоюва първата битка от тепешажа. Тя се изправи против Жул Сабатие от Франция. Първата част приключи при резултат 1:0 за българката. През втората тя се развихри и подчини съперничката с общ резултат 6:2.

Георги Вангелов съумя да надвие корееца Сунгвон Ким след доста нервна среща. Два пъти тя беше спирана поради травма на Ким и дълга интервенция на медицинския екип. В последна сметка Жоро удържа финалния порив на съперника си и ще се бори на осминафинал.
 Снимка 664553
Източник:

Възходът на Селишка продължи! В алено трико, тя се изправи против Ти Нгуен от Виетнам. Нашата боркиня взе най-малък задатък от 1:0 през първата част. След почивката Селишка беше като пантера и преднината й набъбна до 5:0. При 5:2 съперничката й изиска здравна помощ. След това българката довърши започнатото и подчини Нгуен с 9:2.
 Снимка 664549
Източник:

Добрите вести за българските борци продължиха. В категория до 65 кг Микяй Наим победи без игра, тъй като противникът му Габриел Чоу от Гамбия не се появи на тепиха. Магомед Размазанов в 86 кг пък направи на пух и прахуляк латвиеца Иварас Самусонок и го победи с механически туш 10:0 точки.

За жал, победната ни серия беше прекратена с дуела на Рамазан Размазанов срещи киргизстанеца Орозобек Токтомабетов. Още при започване на битката той бръкна в дясното око на нашия спортист, поради което Рамазан имаше потребност от здравна помощ. Все отново той поведе с 3:0 точки през първата част. Рамазанов се срина през втората и позволи поврат до 3:5 точки. След края на битката беше очевидно неудовлетворен от себе си.
 Снимка 664569
Източник:

На осминафинал отпадна Георги Вангелов. Той беше надвит с 8:4 точки от представителя на Индия Сехрават Аман.

Ахмед Батаев направи супер поврат в самия завършек на битката си против японеца Йошида и се класира на четвъртфинал. Той губеше с 2:3, само че офанзивата му в последните секунди доведоха до щастливо за нас 4:3.
 Снимка 664571
Източник:

При най-тежките нашият герой Георги Иванов беше надвит с механически туш от унгарската машина Даниел Лигети. Така останаха още двама българи да се борят на осминафиналите - Магомед Рамазанов и Микяй Наим, който ще срещне представител на домакина на шампионата - Турция.

Магомед беше като лъв на тепиха против молдовеца Георги Рубаев. Рамазанов " хвана бързия трен " за четвъртфиналите, откакто натрупа 10 точки и записа механически туш.
 Снимка 664565
Източник:

В същинско представление се трансформира битката на Микяй Наим против турчина Думан. Нашето момче игра сърцато и съумя да обърне от 0:4 до 6:4. В последна сметка не устоя и загуби осминафинала със 7:8, което накара публиката в залата да избухне в бурни овации за своя любим Ахмед Думан.

Изключително нещастно беше отпадането на Ахмед Батаев на четвъртфинал. Той поведе на Раду Лефтер с 1:0, само че молдовецът обърна нещата до 6:1 в негова изгода. Резултатът стана 8:3 за Лефтер, а финалният взлом на нашия спортист стигна единствено за загуба със 7:8. Ахмед заслужаваше място на полуфинал, бори се доста добре в Турция.
 Снимка 664570
Източник:

Магомед го направи! Рамазанов ще се бори за виза за Париж! Истински звяр е на този шампионат нашият герой! На четвъртфинал той надви с 10:0 и механически туш над италианеца Арон Канева, който просто не знаеше къде се намира! Браво на Магомед Рамазанов!
 Снимка 664567
Източник:

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, делегат на ТОПСПОРТ в Истанбул, Турция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР