С глобалното затопляне назрява една страхотна идея на Скот и

...
С глобалното затопляне назрява една страхотна идея на Скот и
Коментари Харесай

Соларни панели могат да заменят пътищата

С световното стопляне назрява една страхотна концепция на Скот и Джули Брусоу от Охайо. Самият Скот е електроинженер и е замислял концепцията за слънчеви панели по пътните настилки от дълги години.

В началото никой не е бил заинтересован да тества тази концепция, при което Скот самичък конструира слънчевите панели. Изведнъж напредничавият инженер провокира огромен интерес от страна на огромни фотоволтаични компании, даже и Google. Семейството открива обаче своя компания, очаквайки в края на месец май да бъдат отпуснати средства за тестване на оборудването.

Оказва се, че тези слънчеви панели, влизайки в ролята на пътища, са извънредно функционални съгласно дизайна на Скот Брусоу. Освен че ще заменят асфалтовите настилки, всеки панел ще бъде екипиран с нагревателни детайли. Благодарение на тях, през зимните и студени месеци, където снегът тук-там е доста изобилен, а ледът сковава пътищата, ще подкрепят разтапянето.

По този метод ще поддържат пътищата чисти и по–безопасни.

Друго предимство на тези слънчеви панели е, че те не се нуждаят от осветление през нощта по този начин, както е при сегашните настилки. Отново на всеки панел ще бъдат инсталирани светодиоди, който нощно време ще осветяват пътищата и маркировката.

 Соларна настилка

Ако този новаторски вид пътна настилка бъде повреден, отместен от естественото състояние и други, то сигнал за повредата се изпраща автоматизирано до екип от техници. По този метод повредата би се отстранила доста по–бързо, без да заплашва по какъвто и да е метод хората по пътищата.

Освен това слагането им може да е такова, че тези панели да могат да насочат натрупала се дъждовна вода в страни от пътя, за разлика от досегашните модели.

Според г- н Скот парите, които ще се вложат в една такава структура, си заслужават изцяло, пресмятайки, че тези панели изцяло биха си изплатили вложенията.

Много значим е и моментът, че поставяйки слънчеви панели, те биха произвеждали три пъти повече електрическа енергия от потребностите на популацията в Америка. Потвърдено е, че тази сила ще бъде задоволителна, с цел да зарежда с ток домове, пътища и даже Белия дом.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР