Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на
Коментари Харесай

Емил Ефтимов подчерта българския принос към усилията на НАТО за мир и сигурност

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в съвещанието на Военния комитети на НАТО , което се организира на 16 май в Брюксел, Белгия. В своето изявление адмирал Ефтимов подчертава върху провокациите, пред които са изправени страните от Източния фланг на НАТО по построяването на инфраструктура и даването на поддръжка от страната хазаин за многонационалните формирования , които се планува да работят на наша територия, при положение на задействане на проектите за защита.

Той показа настоящото положение на предложенията за принос на нашата страна към възпирането и защитата посредством построяването на многонационално формирование и щабен детайл, надлежно в сухопътния и морския домейн.

„ Съюзниците, географски ситуирани в непосредствена непосредственост до възможната фронтова линия, ще би трябвало по друг метод да вземат решение провокациите при пораждане на рецесия или спор с къс период на предупреждение. Само посредством съгласуване и детайлно следващо обмисляне, отчитащо националните благоприятни условия и ограничавания, може да се реализиран заложените цели по възпирането и защитата в евроатлантическата зона “ , акцентира адмирал Ефтимов.

Началникът на защитата беше безапелационен, че посредством осъвременяването и адаптирането на главните концептуални документи на Алианса и съответна и всеобхватна оценка на риска, НАТО ще бъде в положение да отговори на нарасналите условия към устойчивостта на съюзните системи за командване и ръководство, обезпечаването и поддръжката, както и към въоръжените сили на държавите-членки и степента на тяхната подготвеност, подготовка и оперативна съгласуемост.

„ Адаптирането на Алианса към актуалната среда за сигурност е голямо предизвикателство пред всички страни-членки и сътрудници, само че посредством всеобхватни, координирани и групови дейности, тази цел може да бъде реализирана “ , означи адмирал Ефтимов.

В началото на съвещанието генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи разбор на обстановката в евроатлантическата зона и акцентира значимостта на военната експертиза в предпочитани области, за които следва вземането на значими политически решения за бъдещето на Алианса. Те също са и основополагащи за приемането на обща декларация по време на идната Среща на върха във Вашингтон.

Проведена бе и работна среща на Комитета НАТО-Украйна във формат началници на защитата. Представени бяха визиите на двамата стратегически командири – по интервенциите и по трансформацията. Обсъдени бяха основни военни концепции и отражението, което тяхната актуализация има върху усилването на възпирането и защитата в евроатлантическата зона, нарасналите условия към структурата на силите на Алианса и свързаната с тях нужда от дейно ръководство на човешките запаси.

Новото нидерландско държавно управление не утвърждава разпоредбите на Европейски Съюз за даване на леговище

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР