Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се правят

...
Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се правят
Коментари Харесай

Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се правят от масло

Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се вършат от масло. Нефтът е горим минерал, който всъщност съставлява комплицирана примес от въглеводороди от разнообразни класове с малко количество органически О2, сяра и азотни съединения. Има присъщ ресурс, цветове – от червено-кафяв до прозрачен, по-лек от вода и неразтворим във вода. Почти всеки знае, че петролът е нужен за производството на горивото, от което се нуждаят нашите коли, а също и за отопление. Но малко хора знаят, че маслото се крие в доста ежедневни предмети и даже там, където несъмнено не го очаквате.

Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се вършат от масло

Какви 10 неща се вършат от масло

Нефтохимикалите, получени от петрол и природен газ, се употребяват допълнително от 6000 ежедневни продукта.

Шоколад, парфюм и сладолед: Какви 10 невероятни неща се вършат от масло 08.06.24 02:00 Храните, които покачват мигрената и главоболието 08.06.24 01:00 Пет бързи трика за повишение на кръвната захар 08.06.24 00:30 Как да понижим риска от увреждане на зрението и да избегнем слепотата? 08.06.24 00:03 5-те най-странни находки в Антарктида 07.06.24 23:30

Шоколад

Шоколадовото покритие от време на време съдържа ядлив парафин, който се получава от петрол, въглища или шистова руда. Придава на шоколада искра и му оказва помощ да резервира твърдостта си при високи температури.

Паста за зъби

Пастата за зъби, която използваме за миене на зъбите, може да съдържа петролни производни като полиетилен гликол. Те се прибавят за ароматизиране, антибактериално деяние и текстура.

Парфюми

Много аромати съдържат масла, извлечени от петрол, вместо естествени етерични масла. Те оказват помощ да се обезпечи резистентен мирис на парфюми и необятна гама от миризми.

Боядисване

Пластмасовите полимери в боята я вършат водоустойчива и издръжлива. Боите на основата на пластмаса могат да прилепват добре към повърхностите, да се напукват по-малко и да устоят по-дълго – за разлика от други естествени бои.

Хапчета

Много таблетки са покрити с пластмаса, с цел да се улеснят преглъщането им и да се предотврати слепването им. Синтетичните съставни елементи също защищават дейните съставки от разложение.

Ванилов сладолед

Синтетичните масла, получени от петрол, постоянно се употребяват в питателните аромати. Например като ванилия, бадем и лимон. Тези синтетични съединения могат да бъдат проектирани да възпроизвеждат избрани аромати, осигурявайки богат и непрекъснат усет.

Вазелин

Популярно средство за отбрана и навлажняване на кожата също се прави от масло. По-точно от природен газ и петрол.

Лаксативи

Лаксативите съдържат полиетилен гликол, също като пастата за зъби. И това вещество има забавно свойство – изтегля вода в дебелото черво, правейки изпражненията по-меки.

Крем за бръснене

Изопентанът, който се употребява в кремовете за бръснене, се получава от недопечен петрол. Помага за разграждането на себума и прави косата изправена. И това прави бръсненето доста по-лесно.

Освежител за въздух

Освежителите за въздух постоянно съдържат масла, извлечени от петрол. Те оказват помощ да се сътвори прелестен мирис, който ще продължи дълго време и ще стане постоянен, за разлика от естествените масла.

Какво друго се прави от масло:

Пластмаса. Бутилки, торби, контейнери и опаковки.

Тъкани Синтетични нишки като полиестер, найлон и акрил.

Грим. Червила, лосиони, шампоани, пасти за зъби, кремове.

Домашни използва. Килими, завеси, линолеум.

Детергенти. Течност за миене на съдове и прахуляк за пране.

Лекарство. Медицински принадлежности, съоръжение, медикаменти, синтетични витамини.

 

Източник: Live Science. /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР