Незапомнено мъртво вълнение миналата годинаМорските спасители в Бургас застъпиха на

...
Незапомнено мъртво вълнение миналата годинаМорските спасители в Бургас застъпиха на
Коментари Харесай

Семейство морски спасители пазят на Северния плаж

Незапомнено мъртво неспокойствие предходната година

Морските спасители в Бургас застъпиха на стража от първи юни. В момента те са на две вишки- четирима индивида, а в събота се усилват с още един пост. На първи юли ще са в цялостен състав. На Северния плаж по вишките има единствено една дама, която през зимата работи като здравна сестра. Тя е и доста добра плувкиня, обясниха сътрудниците и. На избавителния пост са дружно със брачна половинка си, дружно бдят за спокойствието на къпещите се в морето. Според моралния кодекс, написан от от представители на църкви и неправителствени организации за реда на плажа, спасителите не трява да са гларуси, т.е. да смъкват мацките на плажа. Но кодексът не не разрешава да се женят поежду си. Така да вземем за пример преди две лета избавител и спасителка се взеха, откакто любовта им пламна на пост на Централния плаж.

Работното време на морските стражи и тази година остава старото- от 8 до 18 часа, сподели един от любимети на бургазлии дълготраен избавител Петър Русев, който по специалност е оперен артист. През зимата стражите работят като огняри, пазачи, мнозина са стденти, а през лятото идват да се трудят на линията.

В момента на плажа в Кайморие тече последният за този сезон курс за спасители- на море. Той ще продължи към 15 дни. Организира се от БЧК, както и всички останали, множеството от които обаче са на басейн

Засега най- огромният камшик за спасители и къпещи се в морето- мъртвото неспокойствие не се е появило. По думите на Русев, и тази година всички са нащрек от първата минута на пажа, тъй като предходната година " мъртвакът " е бил незапомнено дълъг. Има и доста удавени, сочи статистиката- 51 индивида са станали жертва на засмукващите подводни течения и водовъртежи.
Освен това морето е болно, има жълт байрак. Изведнъж стана доста топло, за пет дни се подвигнаха температурите и са необикновени за началото юни, изясни Петър Русев.

Той и сътрудниците му приканват плажуващите да стазват сигнализацията, да не пият алкохол и да не преяждат на плажа, когато влизат да се къпят в морето. Майките би трябвало да наблюдават зорко за децата, да не се губят по брега, напомни Русев. Тъй като няма радиоуредба, при открит хлапак, спасителите го качват на рабенете си, тъй че родителите да видят беглеца. " Майките изпадат в суматоха, а детето постоянно го намираме- поело на север, към поморие ", изясни старши спасителят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР