Руснаци усилено търсят пиратски софтуер на Microsoft, след като щатският

...
Руснаци усилено търсят пиратски софтуер на Microsoft, след като щатският
Коментари Харесай

Руснаци търсят пиратски софтуер на Microsoft и минават на Linux

Руснаци интензивно търсят пиратски програмен продукт на Microsoft, откакто щатският софтуерен колос спря продажбите в страната поради нашествието в Украйна, осведоми вестник Комерсант.

Онлайн търсенията от Русия за пиратски програмен продукт на Microsoft са скочили с 250%, откакто компанията спря продажбите на нови артикули на 4 март.

През юни е регистриран скок от 650% в търсенията на Excel, написа изданието.

Microsoft разгласи по-рано през месеца, че лимитира доста активността си в Русия, присъединявайки се към дългия лист от компании, които свиват активността си в страната на фона на наложените наказания поради войната в Украйна.

Това засегна съществено Русия, тъй като страната разчита на непознатия програмен продукт за доста от индустриалните и инженерните си софтуерни системи, осведоми Bloomberg.

Руските държавни организации също минават от операционната система Microsoft Windows на Linux, осведоми Moscow Times. Разработчиците на съветски системи, основани на операционната система с отворен код Linux, също регистрират повишено търсене, съгласно Kommersant, представен от Insider.

Не всички браншове обаче могат да трансформират системите си елементарно.

В индустрията софтуерът нормално идва с техниката, а провайдърите не дават на клиентите достъп до кода, споделя пред Bloomberg Сергей Дунаев, основен информативен шеф на стоманодобивния колос Северстал.

"Всички промишлености са изправени пред същите проблеми. Много процеси в актуалното съоръжение се управляват от програмен продукт “, добавя Дунаев

Алтернативите в кратковременен проект са малко.

"Руските аналози в тази сфера са доста по-слаби, а потребностите са огромни, " споделя пред Bloomberg Елена Семьоновская, анализатор в IDC. "Засега методът е да се разчита на пиратски версии и остарели копия, което е задънена улица и не е стабилно. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР