Руско-американските отношения достигнаха опасен конфронтационен праг. Натискът на Вашингтон ще

...
Руско-американските отношения достигнаха опасен конфронтационен праг. Натискът на Вашингтон ще
Коментари Харесай

Русия: Близо сме до конфронтация със САЩ!

Руско-американските връзки доближиха рисков конфронтационен предел. Натискът на Вашингтон ще бъде посрещнат с непоколебима съпротива от Москва. Това се споделя в изказване на съветското Министерство на външните работи, представено от организация ТАСС.

Изявлението беше признато след съвещание на съвета на министерството, водено от първия съветски посланик Сергей Лавров. „ По време на полемиката беше маркирано, че двустранните връзки са се доближили до рисков конфронтационен предел по виновност на Вашингтон, който провокира невиждана ескалация сред нашите страни през последните години”, се споделя в позицията на съветската дипломация.

„ Русия е подложена на невиждан напън, в който Съединени американски щати дърпа съдружниците си, употребявайки мощен идеологически съставен елемент в опълчването с Москва. Тази линия на Вашингтон, която жестоко нарушава интернационалното право, ще продължи да среща непоколебимата съпротива, що се отнася до отбраната на законните ползи на Русия ", уточни съветското министерство.

В същото време на срещата се акцентира, че срещата на върха на 16 юни сред Владимир Путин и Джо Байдън в Женева са били открити благоприятни условия за възобновяване на градивен разговор (между Москва и Вашингтон) в избрани сфери, в които ползите на двете страни се припокриват. Сред тях са „ стратегическата непоклатимост, киберсигурността, климатичната стратегия, Арктика и улеснението на уреждането на районни спорове ", уточни още съветското Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР