Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който
Коментари Харесай

Путин каза, че Русия има кораб с който да построи "Северен поток 2"

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия има транспортен съд, който да поставя тръби, с цел да бъде приключено построяването на газопровода " Северен поток 2 ", съобщи " Ройтерс ", като се базира на в. " Комерсант ".

Руският президент е приказвал за кораба на среща на водещи съветски предприемачи през вчерашния ден късно вечерта. Според изданието Путин е споделил, че завършването на плана може да се удължи във времето с няколко месеца поради глобите.

Американският президент Доналд Тръмп наложи предходната седмица наказания на " Северен поток 2 ", умислен от Москва да заобиколи Украйна и да усили газовите доставки през Балтийско море до Германия, най-големия енергиен консуматор на Русия.

Швейцарско-холандската компания " Олсийз " обаче прекрати работа по плана поради глобите. Нейните два кораба - " Солитер " и " Пайъниъринг спирит " полагаха тръбите на " Северен поток 2 ". " Газпром " купи през 2016 година транспортен съд за полагане на тръби, наименуван " Академик Черски ", като концепцията беше той да бъде употребен като краен вид, в случай че европейските компании преустановят работа по плана.

Източник от " Газпром " е декларирал обаче, че междинната скорост на " Академик Черски " по полагане на тръби е по-ниска от тази на единия от корабите на " Олсийз ".

Преди да бъдат наложени американските наказания на компании, строящи " Северен поток 2 ", съветски представители бяха споделили, че той ще бъде задействан преди или към средата на 2020 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР