Руският президент Владимир Путин подписа в петък закон, който потенциално

...
Руският президент Владимир Путин подписа в петък закон, който потенциално
Коментари Харесай

Путин подписа закон, който ще елиминира Навални от участие в изборите

Руският президент Владимир Путин подписа в петък закон, който евентуално може да бъде употребен, с цел да се забрани поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални да вземат участие в избори, предава " Франс прес ". Законът не разрешава явяване на избори на чиновниците, членовете и спонсорите на организации, които са оповестени за екстремистки, заяви БНР.

Според критиците на закона той е последно деяние за кавга с опозицията преди изборите за долната камара на съветския парламент, които би трябвало да се проведат през септември. Законът беше утвърден предходната седмица от Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент. Руски съд би трябвало да разгласи идната седмица дали политическата мрежа на Алексей Навални е екстремистка организация.

Законът визира освен членове и деятели на екипа на Навални, само че евентуално десетки хиляди руснаци, които поддържаха работата му с дарения. Лидерите на такива групи няма да могат да се явяват на парламентарни избори в продължение на пет години, до момента в който членовете и тези, които са помогнали за финансирането на тяхната работа, ще получат възбрана да се явяват на избори в продължение на три години. Миналото лято Навални беше лекуван в Германия, откакто беше токсичен в Русия с нервно-паралитично вещество. След завръщането си той влезе за две години и половина в пандиза по остарели обвинявания, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР