Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността
Коментари Харесай

Путин подписа указ за увеличаване на числеността на руските въоръжени сили

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на числеността на въоръжените сили на Русия със 137 000 военнослужещи, предава РИА Новости, като се базира на съветския формален портал за държавна информация.

" Да се ​​установи щатната бройка на въоръжените сили на Руската федерация в размер на 2 039 758 единици, в това число 1 150 628 военнослужещи ", се споделя в новия декрет.

В сходство с предходния декрет от 17 ноември 2017 година съветските войски наброяват 1 902 758 бойци и офицери, в това число 1 013 628 военнослужещи.

Припомняме, че до момента Русия не е съобщила нито точния, нито приблизителния брой на жертвите на войната в Украйна, както и на хората, които са изгубили трайно способността си да водят война след получени пострадвания. Руското министерство на защитата направи две такива известия на 2 март и на 25 март, последната информация беше за 1351 убити военнослужещи. От друга страна Би Би Си към края на април удостовери имената на 1899 съветски военни, починали във войната в Украйна. Вероятно обаче десетки хиляди са починали.

Според формалната информация в Украйна се бият единствено професионални бойци и доброволци и там не се изпращат наборни военнослужещи, въпреки че в първите дни на войната стана ясно, че имало такива случаи, само че Путин е разпоредил тяхното евакуиране от арената на бойните дейности, а командирите, които са били позволили наборници на фронта са били наказни.

Различни правозащитни групи оповестяват, че доста бойци, подписали контракт се отхвърлят и не не престават контрактите си, тъй като не желаят да се бият в Украйна и разнообразни адвокатски групи им оказват помощ за законното анулиране на договорите по този начин, че да не бъдат съдени.

Паралелно се оповестява за наемане на пандизчии, на които е предлагана прошка против подписване на договор за постъпване в армията, само че до момента няма публични потвърждения за тази процедура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР