Една империя не умира в точен ден. Тя умира, когато

...
Една империя не умира в точен ден. Тя умира, когато
Коментари Харесай

Киностудиата умират:Копола, дал $120М от своята винарна за последния си филм

" Една империя не умира в прецизен ден. Тя умира, когато хората престанат да имат вяра в нея ", гласи една от сентенциите, които Франсис Форд Копола изстрелва в своя може би финален филм Мегалополис, който сподели в Кан, рискувайки и не печелейки премия на фестивала. От една страна става дума за Съединени американски щати, на което е отдаден и неговата продукция, само че от друга иде тирада и за шоубизнеса подобен, какъвто беше. На 85, великият режисьор разгласи и края на огромните киностудия. И в действителност, след края на Фокс, сега на процедура банкрутирал е и Парамаунт. 

 Някой би споделил, че той приказва по този метод, защото никоя от фирмите не го поддържа в колосалния му план, в който с поучителен звук пуска отчайващи послания за страната си и за света, за крушението на американската фантазия и на международния ред, в който живеехме повече от век.

И в действителност, Копола е вложил във кино лентата си свои персонални 120 милиона $. Колосалните пари идват от винарската му империя. А най-интересното е, че както описа приятелят му Джордж Лукас животът като че ли върви по сюжет за филм, освен това с кръгова комбинация. Оказва се, че Копола е стартирал винарския си бизнес с парите, които е изкрал от първите две елементи на своята класика Кръстникът.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР