Руският президент Владимир Путин определи експлозията на Кримския мост като

...
Руският президент Владимир Путин определи експлозията на Кримския мост като
Коментари Харесай

Камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България? Какво се знае:

Руският президент Владимир Путин дефинира детонацията на Кримския мост като " терористичен акт ", за който са виновни украинските секрети служби. " Извършителите, изпълнителите и поръчителите са украинските секрети служби ", съобщи Путин, представен от съветски осведомителни организации.

" Няма никакво подозрение, че става дума за терористичен акт, целящ разрушаването на значима социална инфраструктура ", сподели още съветският президент по време на среща с ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин.

Бастрикин: Руски жители и непознати страни са помогнали

Бастрикин твърди, че съветски жители и непознати страни са помогнали за подготовката на " терористичната офанзива ". Маршрутът на камиона, който се е взривил на моста, към този момент е явен, показват от Кремъл. Той е бил в България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар.

Следственият комитет на Русия заяви, че съгласно предварителните данни камионът е принадлежал на разположение от южния съветски град Краснодар. Бастрикин съобщи, че са били разпитани доста очевидци и очевидци. Разследванията на нападението не престават. Те включват разбор на експлозиви, генетична и съдебномедицинска експертиза.

Путин привиква Националния съвет за сигурност

Украйна досега не е удостоверила, че има присъединяване в планирането и реализирането на гърмежа. От Федералната работа за сигурност на Руската федерация подчертаха, че от началото на октомври украинските набези против съветските гранични региони са се нараснали доста.

От Кремъл оповестиха, че в понеделник ще се организира съвещание на Националния съвет за сигурност. На него се чака да бъде разискван отговора на офанзивата в Крим. В съвета вземат участие съветският президент, министри, представители на тайните служби и на армията.

Кримският или Керченски мост е главната връзка сред Русия и нелегално анексирания Кримски полуостров. Мостът е и жизненоважна артерия за пристанището на Севастопол, където е основан съветският черноморски флот. В събота той беше съществено повреден, откакто минаващ по него камион се взриви. Най-малко трима души починаха, а елементи от моста се срутиха. По-късно придвижването на коли по моста бе частично възобновено. Руски източници оповестяват, че придвижването на влакове също е възобновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР