Двама надзиратели са убити във Франция след въоръжено нападение над

...
Двама надзиратели са убити във Франция след въоръжено нападение над
Коментари Харесай

Най-малко двама убити при бягство на затворник във Франция

Двама надзиратели са убити във Франция след въоръжено нахлуване над затворнически бус. Други трима чиновници са били съществено ранени. Един пандизчия е избягал. 

Атаката е осъществена в Нормандия, в северната част на страната, при превозване на пандизчията Мохамед Амра сред Руан и Еврьо след правосъдно съвещание.

Избягалият Амра, с прякор Мухата (La Mouche), е бил подложен под нараснало наблюдаване. Наскоро той е бил наказан за обир. Прокурорката Лор Беко заяви, че избягалият при въоръжената офанзива е бил разследван и за похищение с ликвидиране в Марсилия.

" Нападението от тази заран, коствало живота на чиновници на затворническата администрация, е потрес за всички нас ", написа френският президент Еманюел Макрон в платформата за къси известия Екс.

Държавният глава акцентира, че нацията е " дружно със фамилиите, ранените и техните сътрудници ".

А вътрешният министър Жералд Дарманин увери, че се употребяват всички средства, с цел да бъдат открити нарушителите.

" По мои указания бяха мобилизирани няколкостотин служители на реда и жандармеристи ", написа Дарманин, още веднъж с Екс.

Нападението е било осъществено късно във вторник сутринта на автомагистрала А154, която по-късно е била затворена, заяви Асошиейтед прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР