ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Скарите бяха запалени, одеялата бяха

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Скарите бяха запалени, одеялата бяха
Коментари Харесай

Израелците отбелязват потиснат Ден на независимостта под сянката на войната в Газа

ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Скарите бяха запалени, одеялата бяха разпръснати по тревата, димът беше изострен от цвъртящите плочи месо. Както и предходни години, израелците означиха Деня на независимостта с барбекюта в паркове в цялата страна. Обикновено празненствата се събират толкоз близо, че даже не се вижда и вързоп трева сред одеялата за пикник, до момента в който еврейската техно музика отеква през дърветата от дуелни високоговорители.

Но тази година празненствата във вторник бяха по-малки и по-тихи, с доста по-малко празнуващи, в сянката на войната в Газа и незабавно откакто страната означи прочувствен Ден на възпоменанието. Семействата се борят с желанието си да отбележат Деня на независимостта, макар че страната е изправена пред продължителна война и едно от най-трудните си тествания от десетилетия.

„ За нас е значимо да покажем на Хамас, че сме мощни и нашата страна е значима за нас и ние към момента излизаме и към момента живеем живота си “, сподели Шири Симон, компютърен програмист от ултраортод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР