Руският президент Владимир Путин обяви началото на специална военна операция

...
Руският президент Владимир Путин обяви началото на специална военна операция
Коментари Харесай

Путин сложи началото на операция в Донбас, Украйна обяви военно положение

Руският президент Владимир Путин разгласи началото на " специфична военна интервенция " в Донбас. Това се случи в тирада, излъчена в ефирен ефир, оповестява Би Би Си.

Путин прикани украинските бойци да се предадат и да се приберат по домовете си. И предизвести, че в случай че това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. Държавният глава дефинира дейностите си като " самоотбрана " и акцентира, че истината и справедливостта са на страната на Русия. Путин беше безапелационен, че Москва няма желание да окупира Украйна.

Минути по-късно стартира нанасянето на тежки артилерийски удари в регионите на Донецк и Луганск. Ракети бяха изстреляни по всички значими военни обекти и бази в най-малко половин Украйна.

" Интерфакс " удостовери за десантна интервенция в Одеса и в Азовско море. Има клюки и за офанзива откъм Беларус, оповестява Нова телевизия.

Взривове раздрусват столицата Киев, сподели в директен ефир кореспондентът на CNN Матю Шанс. Той и операторът му даже сложиха бронежилетки и каски. Колежката им, предаваща онлайн от Харков, също заяви, че е чула детонации.  

Потребители в обществените мрежи осведомят за въздушни удари и в Одеса.

Оперативното командване на въоръжените сили на Украйна оповестява за ракетни удари по военни щабове и летища, написа английският вестник Guardian.

От през днешния ден в Украйна стартира 30-дневно изключително състояние, което лимитира свободата на придвижване на наборните резервисти, лимитира медиите и постанова инспекции на персонални документи. Украинското държавно управление също разгласи наложителна готовност на всички мъже в боеспособна възраст. 



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР