Руският президент Владимир Путин благодари на турския си колега Реджеп

...
Руският президент Владимир Путин благодари на турския си колега Реджеп
Коментари Харесай

Путин благодари на Ердоган

Руският президент Владимир Путин благодари на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за ролята му в договарянията за размяната на военнопленници сред Москва и Киев, съобщи ТАСС.

" Както знаем, турският президент Ердоган към този момент изигра много забележителна роля в разрешаването на редица въпроси, в това число обвързваните с размяната. Той на процедура участваше персонално в тази работа и, както е известно, има резултат, тъй че ние и за това сме признателни, " сподели президентът на Русия пред публицисти в казахстанската столица Астана.

Путин сподели също по този начин, че Ердоган е предложи да се структурират зърнените потоци от Украйна, с цел да бъдат изпратени към най-бедните страни.

Той беше деен участник в организирането на износа на зърно от Украйна. Вярно е, че за жалост това зърно не отива или в минимално количество отива в най-бедните страни в света посредством Организация на обединените нации, само че това е различен въпрос. Обсъдихме и това по време на диалозите ни през вчерашния ден и той се изрече за това по някакъв метод да се структурират потоците от зърното и най-много да се изпращат в най-бедните страни, сподели съветският президент.

Доставките на зърно се правят според съглашението, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР