Категорично отричаме твърденията, че сме увреждали чуждо имущество заради паркоместа.

...
Категорично отричаме твърденията, че сме увреждали чуждо имущество заради паркоместа.
Коментари Харесай

След драмата с гаражи на ул. “Маяковски“: Съседите ни лъжат! Никога не сме увреждали колите им

„ Категорично отхвърляме изказванията, че сме повреждали непознато имущество поради паркоместа ”. Това обявиха жителите на ул. „ Маяковски ” в квартал „ Каменица ”, които бяха упрекнати, че чупят чистачки и пукат гуми на хората, които паркират пред гаражите им. Те декларират, че това е провокация, която няма нищо общо с действителността.
Прочетете още
Припомняме, че поданици на улицата алармираха до медията ни, че са намирали колите си с повреди, тъй като паркират пред въпросните гаражи.

Собствениците на гаражите обаче декларират, че изказванията им са в прорез с истината, като обявиха, че фактически паркираните коли пречат извънредно доста на естественото влизане в гаражите.

„ Ние не можем умерено да си влезем в собствеността, тъй като непрекъснато има паркирали коли, които пречат. Колата ми е дълга 5 метра, а имам разполагаем единствено 4, в които мога да маневрирам. Как по-точно да си прибера колата в гаража, когато има паркирала кола пред него? Как и да изляза, когато ми се постанова и за какво всякога би трябвало да се преценявам с някой по кое време мога и не мога да вляза и изляза от личния си гараж ”, съобщи един от притежателите на гаража.

Както медията ни писа, изказванията на хората, живущи насреща, че гаражите са противозаконни не дава отговор на истината. Репортерска инспекция откри, че въпросните гаражи са законни.

Друго изказване на притежателите на гаражите е, че непрекъснато знакът за неразрешено паркиране, който е подложен на улицата, с цел да не паркират колите насреща, редовно бива отстранен.

„ Не ние сме в неточност, а те, защото ние си паркираме колите в наша законна благосъстоятелност, а те паркират на улицата, където категорично има знак, който не разрешава това. Това обаче няма по какъв начин да се забележи, защото знакът бива премахван редовно. Многократно сме алармирали до полицията и до Оперативна програма „ ОКТ ” откъдето идват, вършат инспекции и слагат нови знаци, само че не след дълго знакът бива изкъртен или строшен и анархията продължава ”, споделят хората.

Според тях знакът съзнателно бива премахван, с цел да могат хората в квартала да си паркират колите без да бъдат глобявани.

Медията ни потърси позицията на шефа на общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ” Георги Стоилов, който съобщи, че фактически този знак редовно бива премахван, само че до този миг не е открито лицето, което прави това нарушаване. Само за една година знакът бива подменян три пъти. Той увери, че в оптимално къс период ще назначи инспекция и слагането на нов знак, който да не разрешава паркирането.

Според жителите в квартала казусът с паркирането в региона е огромен, само че да се чупят знаци, с цел да се обезпечават места за паркиране- не е решение.

„ Ние живеем на тази улица от доста години. Кварталът обаче се изпълни с хора от дребните обитаеми места, които са или чартърен, или си купуват жилище, само че не и гараж и след това се чудят къде да паркират. Каква виновност имам аз и за какво аз би трябвало да бъда ощетяван да си употребявам умерено гаража, с цел да имат те къде да паркират колите си. Аз в никакъв случай не съм си разрешавал да паркирам пред гаража си по този начин, както те си разрешават точно тъй като знам, че е неразрешено ”, споделят още поданици на улицата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР