Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е фосил – един

...
Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е фосил – един
Коментари Харесай

Марковски: Брендо е направил избор за оцеляване, по-добре в затвора, но жив

„ Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните огромни играчи от времената на бурния преход в България “, разяснява криминалистът Иван Савов.
 Прочетете още
Обявеният за национално и интернационално търсене Евелин Банев-Брендо се съобщи на полицията през вчерашния ден. Той отиде в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор и е арестуван.

„ Това е човек, който има доста дълга кариера – ненапълно противоречива. Човек, който е забъркан във финансови далавери с тогавашната банк „ Биохим “. Подобен вид хора работят първоначално каквото падне и след това се трансформира във все по-голям фактор и състезател “, сподели още Савов.

По думите му нормално, с цел да тръгне кариерата на сходен човек, някой го дърпа. Савов не знае сигурно кой е индивидът, който дърпа Брендо. За криминалиста е доста забавно за какво Евелин Банев се съобщи тъкмо в този момент. Според него има нещо, което го тормози, с цел да остане на открито.

„ Той знае доста добре, че влезе ли в пандиза ще бъде предпазен и ще остане жив “, счита Савов.
 
Според юрист Димитър Марковски това е доста добре обмислен ход.

„ В пандиза защитата е сериозна и доста мъчно може да се пробие и да се стигне някой да бъде премахнат. По-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито свободен, само че мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване “, разяснява Марковски.

„ Подобен вид хора като Евелин Банев, с цел да останат живи по време на тази своя трафикантска активност, нерядко се съгласяват да спомагат на приятелски служби – американски, които също ги употребяват като мулета, само че за техните си цели. В един миг, когато настъпиш ползите и на едните, и на другите – какво вършим? Влизаш в пандиза “, разяснява още криминалистът Иван Савов.

Кой е Евелин Банев-Брендо?

Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964 година Дълги години тренира битка. Името му нашумява през 2007 година, когато на 17 април е разгласен за общодържавно търсене дружно със брачната половинка си Десислава и още двама души по обвиняване за пране на над 2 млн. евро.

В началото на юни 2009 година обвинителният акт против него е импортиран в Софийския градски съд. Той е обвиняем по две обвинявания – за закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната система и за присъединяване в проведена незаконна група.

През пролетта на 2011 година – 15 март, против Брендо е проведен атентат. Наемен палач стреля по него, само че съумява да го уцели единствено в ръката. Евелин Банев не е тежко ранен и даже не подава сигнал в полицията.
 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР