Новата седмица започва с редуване на слънце и дъжд. Днес

...
Новата седмица започва с редуване на слънце и дъжд. Днес
Коментари Харесай

Новата седмица започва с редуване на слънце и дъжд

Новата седмица стартира с периодично повтаряне на слънце и дъжд. Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че над Североизточна България облачността ще се усили и тук-там там в следобедните часове ще превали. С до сдържан северен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, малко по-ниски в североизточните региони и по Черноморието, в София – към 21°.

Над Черноморието облачността ще е променлива,

по-значителна по северното крайбрежие и основно там в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан, най-вече северен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е към 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Снимка: Pixabay

Над планините ще е най-вече слънчево.

По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към и след обяд над Източна Стара планина и на обособени места там ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 7°.
През идващите дни заран ще е съвсем безшумно, ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Четвъртокласниците се явяват на национално външно оценяване 27.05.24 07:14 Новата седмица стартира с периодично повтаряне на слънце и дъжд 27.05.24 07:00 В кои страни хората гълтам и вдишват най-вече микропластмаси 27.05.24 06:45 Как да съхранявате бананите, с цел да не почернеят допустимо най-дълго: три съществени правила 27.05.24 06:30 Хороскоп за 27 май: Козирогът да не подхваща пътувания в понеделник 27.05.24 06:00

В сряда и четвъртък има условия за местни интензивни феномени и градушки. Максималните температури във вторник и сряда ще бъдат от 19-20° до 25-27°. От четвъртък ще стартира стопляне.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР