Руският министър на икономическото развитие Максим Орешкин смята, че дистанционната

...
Руският министър на икономическото развитие Максим Орешкин смята, че дистанционната
Коментари Харесай

3 технологии, които ще революционизират икономиката на Русия

Руският министър на икономическото развиване Максим Орешкин счита, че отдалечената идентификация, изкуственият разсъдък и платформените решения са трите "панацеи " за стопанската система на страната му в околните години, съобщи ТАСС.

По думите на министъра отдалечената идентификация ще редуцира количеството непотребни дейности в банковата сфера и бранша на услугите.

Платформените решения ще разрешат освен да се редуцира разривът сред консуматори и производители, само че и ще направи някои всеобщи услуги (напр. потреблението на такси) още по-достъпни. Едновременно с това ще излязат "на ярко " доста хора, които се занимават независимо с надомна работа.

"Новите технологии в региона на образованието и опазването на здравето са доста значими за развиването на дребните градове, защото потреблението на телемедицината е единствения прийом за съществено повишение на качеството на здравното обслужване в отдалечени и труднодостъпни места ", акцентира министърът.

Орешкин акцентира, че в процеса на контролиране и стимулиране на развиването на новите технологии страната "не бива да оставя стопанската система в предишното ".

Министърът употребява за образец в това отношение - криптовалутите. Той означи, че те не могат да се употребяват като естествени валути поради внезапните съмнения в курсовете, само че въпреки това, с помощта на криптовалутите ще се появят нови прогресивни технологии.

"Ако някъде се наложи цялостна възбрана, това значи, че нищо не се развива. В такива обстановки страната губи съществуващите благоприятни условия - печелят играчи от други страни, а Русия губи световна конкурентоспособност ", заключи министърът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР