Млади футболни надежди от шест училища в Плевен поставиха началото

...
Млади футболни надежди от шест училища в Плевен поставиха началото
Коментари Харесай

Млади футболни надежди от Плевен дадоха старт на инициативата „Христо Стоичков: Пътят към звездите“

Млади футболни очаквания от шест учебни заведения в Плевен сложиха началото на детска футболна самодейност „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “. Атрактивният футболен шампионат се организира на пл. „ Възраждане “ на инсталирано особено за задачата футболно игрище. Събитието е по случай 30-ата годишнина от спечелването на„ Златната топка “от легендата на българския и международен футбол Христо Стоичков. Организатори на шампионата са „ Български футболни шампионати “, взаимно със Зала на славата „ Христо Стоичков “ и с поддръжката на Община Плевен. Генерален сътрудник на самодейността е сдружението „ Пауър тоуинд “.



Старт на футболната конкуренция дадоха ръководителят на Общински съвет – Плевен, доцент доктор ИванМалкодански, регионалният шеф Николай Абрашев, президентът на БФТ Димитър Николов, изпълнителният шеф на „ Пауър тоуинд “ Мартин Конов и народните представители Пламен Тачев и ВалериЛачовски.

„ За мен е изключителна чест да слага началото на тази страхотна футболна самодейност, и то в родния ни Плевен. Благодаря на всички наши сътрудници и другари, които са тук и ни поддържат, на Община Плевен за съдействието.Благодаря за доверието на най-голямата футболна легенда Христо Стоичков.Всичко дружно работим за популяризирането на спорта измежду най-малките, на които желая да пожелая да бъдат здрави и да се забавляват “, обърна се към присъстващите на площада Димитър Николов.

Успех на участниците пожела и ръководителят на Общинския съвет доцент доктор ИванМалкодански: „ Изключително горделив съм, че този шампионат се организира точно в нашия град. Идеята ни е самодейността да се трансформира в традиция и шампионатът да прерасне и в народен. Изключително доста ще разгадавам за това на нашите народни представители господин Тачев и г-нЛачовски, както и на всеки, който може да помогне това да се случи. Събитието е извънредно значимо, тъй като е насочено към най-малките и им дава опция да спортуват, да израснат със спорта и да се забавляват. Пожелавам ви хубава игра и се пазете “.

На пл. „ Възраждане “ бе изпълнен химна на България, след което алегорично начало на шампионата дадоха депутатите Пламен Тачев и ВалериЛачовски. „ Поклон пред най-великия ни футболист Христо Стоичков, ние сме плакали на неговите срещи. В лицето на всички деца тук виждам бъдещите звезди на българския футбол, поисквам ви това от сърце. Спортът е освен здраве, само че и възпитава темперамент и ви приготвя за живота “, обърна се към младите футболни очаквания на Плевен Пламен Тачев и пожела на всички да се показват почтено на терена.



Успех на участниците в самодейността от името на генералния сътрудник на шампионата пожела и Мартин Конов.

Девет тима от шест образователни заведения в Плевен се включиха в самодейността „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “. На теренаизлязохапредставители на ОУ „ Д-р Петър Берон “, НУ „ Отец Паисий “, ОУ „ Климент Охридски “, ОУ „ Васил Левски “, НУ „ Христо Ботев “ и ОУ „ Валери Петров “. Те мериха сили на игрално футболно поле е с размери 15 х 10 м, като всеки тим бе в състав от по трима състезатели (без вратар), плюс до три запаси, с атрактивни за футбола правила - две алегорични полувремена от по 8 минути в чест на именития номер 8 във футбола Христо Стоичкови екипи с номер 8.

Класирането:

Първо място –ОУ „ Васил Левски “ /първи отбор/

Второ място -ОУ „ Валери Петров “

Трето място – ОУ „ Васил Левски “ /втори отбор/

Четвърто място - ОУ „ Климент Охридски “

Целта на детската футболна самодейност „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “е да разпространява играта измежду най-малките възрастови групи, осигурявайки им повече контакт с топката, подавания, голове и предизвикателство на интерес към футболната игра.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР