Руската федерация стартира мащабна кампания за сформиране на доброволчески батальони

...
Руската федерация стартира мащабна кампания за сформиране на доброволчески батальони
Коментари Харесай

ISW: Мащабна акция в Русия по набиране на доброволци за Украйна

Руската федерация започва огромна акция за съставяне на доброволчески батальони в 85-те " федерални субекта ", които я съставляват . Набирането на доброволци за някои батальони стартира през юни, само че се ускори през юли, като всекидневно се оповестява за нови доброволчески елементи. Батальоните явно ще се състоят от към 400 мъже на възраст сред 18 и 60 години. Те ще принадлежат към разнообразни елементи като мотострелкови, танкови и морска пехота, само че също по този начин и към обозни формирования. От новобранците не се изисква да имат предходна военна работа и ще преминат единствено 30-дневно образование преди да бъдат изпратени в Украйна.

Това разкрива в собствен разбор ИНститутът за проучване на войната.

Този блян евентуално ще докара до основаването на " бойци " с по-ниско качество от елементарните наборни бойци в съветската войска на цени, близки до тези на професионалните бойци.

Тези старания за набиране на бойци евентуално ще бъдат скъпи, в случай че се приближат до поставените цели. Изглежда, че съветското министерство на защитата ще заплаща заплатите на доброволците, до момента в който " федералните субекти " ще заплащат бонусите за набиране. Обикновено заплатите стартират от към 3000 $ на месец на боец или към 1,2 млн. $ на месец за поделение от 400 души. Бонусите за записване, предлагани най-малко от някои елементи, наподобява са почти една месечна заплата. Ако напъните доведат до основаването на 85 батальона, всеки от които се състои от 400 души, това би довело до включването в битката на още 34 000 доброволци, което ще коства към 102 млн. $ на месец единствено за заплати.

Като се има поради, че 30-дневното образование, което доброволците ще получат преди да влязат в пердах, няма да докара до основаването на боеспособни бойци, тази цена е доста висока. Освен това доброволците ще получат статут на ветерани и привилегии, в случай че служат в Украйна, в допълнение към заплатите и
бонусите си - ангажимент, който ще усили бюджета на Руската федерация за десетилетия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР