Русия засили мерките за сигурност на единствения си мост към

...
Русия засили мерките за сигурност на единствения си мост към
Коментари Харесай

Зеленски с насмешка за взрива: В Крим беше облачно, но пък беше топло

Русия ускори ограниченията за сигурност на единствения си мост към Крим, откакто голяма детонация унищожи елементи от него в събота.

Президентът Владимир Путин подреди на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на страната да следи основната връзка към окупирания полуостров.

Мостът е и главен знак на анексирането на Крим от Русия от Украйна през 2014 година Експлозията умъртви трима души, оповестиха съветски следователи.

Властите споделиха, че работата по ремонта на развалените сектори ще стартира неотложно.

Вицепремиерът на Русия подреди разрушените елементи на моста да бъдат неотложно свалени и съобщи, че водолази ще стартират да проверяват вредите под водолинията в неделя сутринта, оповестяват съветските осведомителни организации.

Приветстван от съветските медии като " градежът на века ", мостът е от решаващо значение за Русия за придвижването на военно съоръжение, муниции и войски в Южна Украйна.

Нови сателитни изображения, оповестени в събота обачепоказаха пушек и огън наоколо до срутените зони на 19-километровиямост, който беше открит с доста звук четири години откакто Москва анексира Крим.

Тъй като играе стратегическа роля във войната, украинските управляващи обявиха, че това е законна цел, защото дават обещание да си върнат полуострова.

Украинските управляващи дадоха отговор със едва завоалирано утвърждение на детонацията, само че не показаха, че техните сили стоят зад офанзивата.

Президентът Володимир Зеленски призна индиректноза случая в вечерното си обръщениекато сподели:

„ Днес не беше неприятен ден и беше най-вече слънчево на територията на нашата страна.За страдание в Крим беше облачно. Въпреки че беше и топло “.


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР