Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева спечелиха още четири

...
Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева спечелиха още четири
Коментари Харесай

Калейн с първа европейска титла за България на обръч от 36 години насам

Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева завоюваха още четири медала за България от финалите на обособените уреди на Европейското състезание в Будапеща,

В първия край за деня Боряна Калейн завоюва европейската купа на обръч, а Стилияна Николова завоюва сребърния орден. Титлата на Боряна на този апарат е първа за България от 1988-а година насам, когато Адриана Дунавска и Бианка Панова поделят оценката с Александра Тимошенко.

Калейн победи с оценка от 35,250. Стилияна получи 34,950, а трета се подреди младата украинска гимнастичка Таисия Онофричук с 34,900 точки.

Във финала на топка страната ни бе показана единствено от Николова, която се подреди пета. На бухалки, където се класираха Калейн и Елвира Краснобаева, Боряна добави още един орден за България, откакто позволи неточност в самия завършек на изиграването си, само че компликацията на композицията ѝпозволи да завоюва бронза с оценка от 32,900 точки. Краснобаева, която дебютира на Европейско състезание, позволи груба грешкаѝ остана последна в този край.

Елвира се събра доста бързо след грешките на бухалки и изигра добра лента, коятоѝ донесе бронзов орден на първотоѝ Европейско с оценка от 33,700. Николова остана в подножението на стълбичката на лента с 33,500. Шампионка на лента стана Дария Варфоломеев, следвана от София Рафаели.

В многобоя при дамите Стилияна Николова завоюва безспорната европейска купа, ансамбълът повтори достижението ѝ, защитавайки купата си от Баку 2023, а националният ни тим взе златните медали и в отборната конкуренция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР