Русия ще трябва да предприеме трудното форсиране на река Северски

...
Русия ще трябва да предприеме трудното форсиране на река Северски
Коментари Харесай

Главните мостове по река Северски Донец са разрушени

Русия ще би трябвало да предприеме сложното форсиране на река Северски Донец или да напредне по блокираните си флангове, защото може би са разрушени всички основни мостове по реката, свързваща Северодонецк с територията под украински надзор. Това се установи в обновен отчет на английското министерство на защитата, огласен през днешния ден и представен от Ройтерс.

Украйна може би е съумяла да изтегли огромна част от бойците си, защитавали града, уточни ведомството в пост в " Туитър ". " Много евентуално е частите на съветската войска в Донбас все по-често да са принудени да работят съгласно ситуацията и със мощно понижена бройка ", се твърди в отчета.

Боевете в Северодонецк и другаде в Източна Украйна " стават по-тежки ", написа през вчерашния ден в " Телеграм " украинският губернатор на Луганската област Сергий Гайдай. " Но нашите бойци удържат врага от три страни по едно и също време. Те защищават Северодонецк и не разрешават придвижване към Лисичанск ", добавя той. По думите му в Лисичанск, ситуиран против Северодонецк на отвъдния бряг на реката, има доста ранени. Вече седмици наред индустриалният град Северодонецк е във фокуса на войната. Ако отбраната му бъде сломена, това ще бъде огромна победа на съветските сили, която би им разчистила пътя да завладяват още територии в Донбас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР