Русия прави опити да вербува бивши афганистански командоси за участие

...
Русия прави опити да вербува бивши афганистански командоси за участие
Коментари Харесай

Русия се опитва да вербува афганистански командоси

Русия прави опити да вербува някогашни афганистански командоси за присъединяване във военните дейности против Украйна , написа американското списание Foreign Policy (Външна политика -прев.), представено от съветската работа на Би Би Си.

Съобщава се, че членове на корпуса на командосите на Афганистанската национална войска , които са били подготвени в Обединеното кралство и Съединени американски щати, получават оферти да се причислят към съветските въоръжени сили посредством приложенията WhatsApp и Signal.

След изтеглянето на западните сили от Афганистан в страната са останали към 30 000 добре подготвени бойци от специфичните елементи , настояват източници.

Повечето от тях са изгубили работата си, а някои се опасяват за живота си поради желанията на талибаните да отмъстят на всички, които са сътрудничили със силите на НАТО.

Афганистански източници от някогашните сили за сигурност считат, че уязвимостта на тези мъже може да ги направи лесна плячка за съветските вербовчици.

" Те нямат страна, нямат работа, нямат бъдеще. Те нямат какво да губят ", сподели източник на Foreign Policy.

Според него към 10 000 души могат да одобряват предлагането на Русия. Това може съществено да повлияе на положението на фронта , предвиждат специалисти.

Все още не е ясно по какъв начин те биха могли да изоставен Афганистан, само че се допуска, че Москва ще поеме уреждането на този въпрос с талибанския режим, с който поддържа положителни отношеия .

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР