Русия готви ракетен удар срещу непризнатата „Приднестровска Молдовска република“ (ПМР)

...
Русия готви ракетен удар срещу непризнатата „Приднестровска Молдовска република“ (ПМР)
Коментари Харесай

Киев: Русия готви ракетен удар срещу Приднестровието

Русия готви ракетен удар против непризнатата „ Приднестровска Молдовска република “ (ПМР) с жертви измежду мирното население, заяви организация Укринформ с позоваване на Главното ръководство на украинското военно разузнаване.

Посочва се, че поданици на ПМР получават изфабрикувани есемеси, които са завършени като известия от украинските спецслужби. В тях се насочва предизвестие за „ ракетен и артилерийски удар “ против територията на непризнатата република, основана под опеката на Кремъл.

Ето какво се споделя във подправеното известие: „ Службата за сигурност на Украйна упорито предлага да се организира евакуация на цивилното население в по-безопасни райони. Уверяваме ви, въоръжените сили на Украйна не желаят зло на ​​мирните поданици, само че оставащите в градовете хора, ще бъдат третирани като диверсионни групи и ще бъдат премахнати без предизвестие. Точно в 19:00 ч. ще бъдат извършени ракетни и артилерийски обстрели против обекти на територията на републиката. “

Фейкът се популяризира интензивно от съветските пропагандни канали.

От украинското военно разузнаване акцентират, че Украйна няма нищо общо с тази и други сходни провокации: „ Подобни фейкове и възможни произшествия, които евентуално ще станат на територията на „ ПМР “, не са нищо друго, с изключение на следващата провокация на съветските спецслужби против Украйна и Молдова. “

По-рано беше обявено за два гърмежа приднестровския район край село Маяк, които извадиха от строя два радиопредавателя, излъчващи съветски стратегии.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР