Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се срещна с

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се срещна с
Коментари Харесай

Остин: Конфликтът между Израел и Хизбула може да предизвика регионална война

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се срещна с израелския си сътрудник Йоав Галант в Пентагона. Той го предизвести, че спорът сред Израел и " Хизбула " може да провокира районна война и прикани за дипломатическо решение.

„ Война сред Израел и Хизбула може елементарно да се трансформира в районна война с ужасни последствия за Близкия изток ", сподели Остин.

„ Дипломацията е най-хубавият метод да се предотврати по-нататъшна ескалация “, добави той.

При откриването на срещата с американския министър на защитата Галант съобщи, че двете страни работят " в тясно съдействие за реализиране на съглашение, само че би трябвало също да обсъдим и готовността за всеки вероятен сюжет. “

Войната в Газа увеличи напрежението в целия район. Израелските сили и подкрепяната от Иран ливанска терористична формация " Хизбула ", съдружник на " Хамас ", съвсем всекидневно разменят огън по границата.

Планове на израелската войска за атака в Ливан са „ утвърдени и одобрени “ на фона на ескалиращите трансгранични конфликти, само че Вашингтон се пробва да намали напрежението и да предотврати нов огромен спор в Близкия изток.

Галант е на посещаване във Вашингтон, с цел да затвърди връзките с най-важния съдружник на Израел, откакто министър-председателят Бенямин Нетаняху обществено порица Съединени американски щати за " закъснение на доставките на оръжия ".

Правителството на Съединени американски щати упорства, че единствено една доставка на ракети е била арестувана заради опасения за потреблението им в обитаеми места. Другите оръжейни доставки не престават както нормално. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР