Родителите на битите деца в Асеновград поискаха засилено полицейско присъствие

...
Родителите на битите деца в Асеновград поискаха засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Родителите на битите от роми деца в Асеновград поискаха засилено полицейско присъствие в града

Родителите на битите деца в Асеновград желаеха засилено полицейско наличие в града, изселване на нелегално живеещите роми там. Освен това заслужено и бързо отмъщение за отговорните. Исканията си те са събрали в подписка с към 10 000 подписа, която техни представители предадоха през днешния ден на Обединените патриоти, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Поех ангажимент да внеса подписката при ръководителя на Народно събрание, както и представителите на страната да работят съгласно закона, а от името на Обединените патриоти - да не даваме опция казусът да затихне, ограниченията да са палиативни и краткотрайни ", сподели пред публицисти Искрен Веселинов от групата на патриотичната коалиция.

"За нас това е въпрос на политика, която е била сбъркана десетилетия наред, в реда на нещата е да я променим, тъй като другият път е на гражданската война и беззаконието ", акцентира депутатът.

"Искаме да се промени хранилката на ромите - обществените и детски помощи, да се преброят какъв брой са ромите. Те ни превзеха, след 20 години към този момент няма да можем да вземем никакви ограничения ", изясни Папа Жан, художник и дядо на едно от потърпевшите от ромите деца.

Според жителите на Асеновград е нужна цялостна интеграция на етноса - културна, просветителна, тъй като нещата били отвън надзор. В подписката си родителите упорстват нелегално живеещите в града роми да бъдат изселени, както и всички, които раждат под 16 години, да бъдат глобявани. Според тях това би трябвало да е решение на локалното ръководство дружно със общественото и с правосъдното министерство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР