Депутатите прекъснаха почивката си, дадена заради предизборната кампания, заради увеличението

...
Депутатите прекъснаха почивката си, дадена заради предизборната кампания, заради увеличението
Коментари Харесай

Депутатите се върнаха в парламента заради увеличаването на пенсиите от 1 юли

Депутатите прекъснаха почивката си, дадена поради предизборната акция, поради нарастването на пенсиите от 1 юли.

Въпросът, поради който се събират народните представители, към този момент е решен. Все отново обществената комисия в Народното събрание се събра на изключително съвещание, а на следващия ден ще има и пленарно съвещание .

Причината – от ПП-ДБ желаеха Народното събрание да вземе решение, с което да задължи изпълнителната власт нарастването на пенсиите от юли да е с 11%.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

„ Ние сме парламентарна република и аз не виждам никакъв проблем Народно събрание да вземе решение. Става въпрос за 2 млн. пенсионери, което е 1/3 от популацията, които са с очакване нарастването да бъде 11% “, разяснява Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ.

Такова решение към този момент е взето, дадоха отговор представителите на виновните институции, които пристигнаха при депутатите.

„ Единственият способен орган съгласно настоящото законодателство, който има отношение към този въпрос, е Надзорният съвет на Национален осигурителен институт “, сподели Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и обществената политика.

„ Надзорният съвет одобри това решение – осъвременяването със 11% е реалност “, напомни Мария Минчева, ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.

Надзорният съвет на Националния застрахователен институт гласоподава актуализирането от юли

Останалите партии също не видяха смисъл в такова решение. И упрекнаха сътрудниците си в опит да употребяват Народното събрание за предизборна акция.

„ На 20 май да вземаме решение за нещо, което се е случило на 14 май. Това е все едно през днешния ден да определим, че Нова година настава на 31 декември в 00.00 часа “, сподели Деница Сачева от ГЕРБ.

Подготовката за изборите върви по проект, регистрира служебният кабинет

„ Аз няма по какъв начин да кажа, че от днешното съвещание на комисията и утрешното на Народното събрание ще има някакъв резултат, с изключение на едно политическо говорене “, счита Георги Гьоков.

Така обществена комисия не одобри настояването на ПП-ДБ. ГЕРБ-СДС не участваха в гласуването, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ не пристигнаха. Все отново тематиката ще бъде разисквана на следващия ден и в пленарната зала на изключително съвещание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР